Cresterea copilului

#curatenie #sarcina #gravida #otet #bicarbonat

Curatenia casei in timpul sarcinii

In timpul sarcinii, gravida  trebuie sa acorde atentie nu  doar alimentelor pe care le mananca, ci si substantelor pe care le utilizeaza la curatarea casei . Daca in mod normal nu iti faceai griji din aceasta privinta, ar trebuie sa incepi sa acorzi atentie acestor detalii, foarte importante pentru sanatatea ta si a bebelusului.


 Oamenii de stiinta de la Universitatea din Bristol au efectuat un studiu pe un esantion de 14 mii de copii si 7 mii de familii, iar rezultatele au aratat ca exista o legatura stransa intre expunerea prenatala la substante chimice de curatare si problemele respiratorii ale copiilor. Printre cele mai intalnite probleme se regaseste astmul.


Iata cateva sfaturi pentru a mentine la distanta problemele create de produsele chimice de curatenie.


Foloseste solutii de curatare naturale


Otetul, lamaia, bicarbonatul de sodiu sunt produse de curatat care nu dauneaza in vreun fel sanatatii si mai ales nu polueaza natura. Foloseste-le cu incredere pentru a curata,  degresa si chiar indeparta mirosurile de pe diverse suprafete.


Pune aici link catre casa.acasa.ro: ca sunt articole despre otet si bicarbonat de sodiu in gospodarie.


Poarta masca de protectie


Daca exista suprafete foarte murdare care nu pot fi indeprtate decat cu substante chimice, incearca macar sa porti o masca de protectie. Rolul acesteia este de a bloca o parte din substantele care pot fi inhalate si care cauzeaza problemele grave de sanatate. Acest tip de masti de protectie se gasesc fie in magazinele de bricolaj, fie in farmacii.
 Fereste-te de combinatii de substante


Atunci cand folosesti un produs de curatat, evita sa il amesteci cu un altul pentru ca reactia chimica poate fi extrem de toxica. De exemplu, daca amesteci otet cu solutie de curatat geamurile, mirosul emanat va fi extrem de greu de suportat, acesta intinzandu-se pe o suprafata foarte mare din casa.


Evita produsele care se pulverizeaza


Spray-urile si substantele care se pulverizeaza sunt foarte periculoase pentru ca ele imprastie si in aer o cantitate mare de substanta de curatare. Astfel, riscul ca tu sa inspiri chimicale este mult mai mare. Cel mai bine este sa te orientezi catre solutiile cremoase care se toarna pur si simplu pe suprafata murdara.


 Asigura-te ca zona este bine ventilata


Atunci cand faci curatenie, asigura-te ca incaperea este foarte bine aerisita si ventilata. Deschide larg geamurile, usa sau porneste sistemul de ventilatie pentru ca substantele sa nu ajunga in sistemul tau respirator.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului