Cresterea copilului

#scoala #parinte #profesor #contact #intalnire #discutii parinti profesor #pasiuni copii

Cum sa relationezi cu profesorul copilului tau

Respectul si comunicarea. Acestia sunt doi factori-cheie de care ar trebui sa tii seama atunci cand trebuie sa interactionezi cu profesorul sau invatatorul copilului tau. In felul acesta, cel mic il va percepe pe dascal ca pe cineva apropiat si nu va mai fi atat de stresat in legatura cu scoala. Citeste mai jos cum spun specialistii ca ar trebui sa mentii o relatie buna cu profesorul copilului tau.

Pregateste intalnirea dintre voi doi

Ia in serios aceasta prima intalnire, caci de ea depinde in mare masura si comunicarea voastra viitoare. Intreaba profesorul sau profesoara cat timp are la dispozitie si cum ar prefera sa se desfasoare aceasta intalnire.

Intrucat multi dascali sunt foarte ocupati, exista sansa sa nu va puteti vedea chiar acum fata in fata. Sunt alte mijloace care v-ar facilita comunicarea: telefon mobil, e-mail, site-ul scolii, site-ul profesorului etc. Concepe un plan despre cum vrei sa decurga discutia voastra si fii pregatit cu un set de intrebari. Ai grija sa ajungi la timp si sa nu intarzii, pentru a nu crea o impresie proasta.

Construieste o relatie bazata pe incredere

Succesul copilului tau in clasa depinde in mare masura si de relatia pe care tu o ai cu invatatorul. Trebuie sa ai incredere in dascal si nu te teme sa impartasesti informatii personale despre comportamentul si dezvoltarea cognitiva a micutului tau.

Prin natura profesiei sale, dascalul va pastra confidentialitatea acestor discutii. Atunci cand ai o alta parere fata de a sa, nu te teme sa o discutati impreuna. In fond, amandoi urmariti acelasi scop: binele copilului.

Impartaseste nevoile si bucuriile copilului

Invatatorul este ca un al treilea parinte. El trebuie sa stie ce nevoie, ce asteptari, ce suparari sau ce bucurii are micutul de care el are grija. Fii deschis/a si comunica-i dascalului momentele importante din viata voastra, incepand cu nasterea unui fratior sau surioara si terminand cu divortul.

Nu uita sa-i impartasesti si bucuriile copilului sau pasiunile extrascolare ale celui mic.

Fii la curent cu noutatile

Atunci cand esti informat, stii cum sa reactionezi corect si esti mai bine pregatit pentru diversele scenarii care se pot intampla. Afla de notele copilului, de absentele din catalog, dar si de proiectele scolare in care acesta este implicat si de atitudinea lui in clasa. Nu ezita sa ceri informatii profesorului, insa fa-o discret, fara sa te vada cel mic.

Sursa foto: sheknows.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare