Cresterea copilului

#copii #partener #partener copii #prezentare partener

Cum sa prezinti noul tau partener copilului

Te-ai despartit de tatal copilului tau de ceva timp deja si acum ai reintrat in jocul intalnirilor. Numai ca statutul tau nu mai este de femeie singura, ci de mama singura. Asa ca va trebui sa faci lucrurile in asa fel incat sa-i fie bine si celui mic, nu doar tie.

Sa-l prezinti pe noul tau prieten celui mic nu este o decizie usoara. Nu vrei sa ii ranesti in nici un fel sentimentele si, ca orice mama, iti doresti ce este mai bun pentru el, iar acest lucru se reflecta si in alegerea unui nou partener. Iata ce iti recomanda specialistii pentru aceasta etapa importanta a vietii tale!

Ofera-ti ragazul necesar pana i-l prezinti

Probabil ca astepti de cateva luni sa faci asta, dar inca nu ti-ai luat inima-n piept. Este foarte bine ca nu te grabesti, nu ar fi deloc placut pentru copilul tau sa-ti cunoasca noul partener pentru ca apoi acesta sa dispara din vietile voastre. Asa ca da-ti suficient timp pana sa faci acest pas si asigura-te ca este vorba de o relatie stabila.

Discuta cu celalalt parinte al copilului tau despre asta

Cel mic are nevoie de sprijinul ambilor parinti, asa ca relatia cu fostul tau partener ar trebui sa fie una caracterizata de intelegere si cooperare. Discuta si cu el atunci cand decizi ca vrei sa-ti prezinti noul partener, l-ar putea ajuta la randul sau pe cel mic sa inteleaga mai bine raporturile dintre voi.

Nu face din asta un eveniment

Nu te da peste cap sa creezi un context de basm in care cei doi sa se cunoasca. Nu scoate copilul din mediul lui obisnuit, pentru ca nu vei reusi decat sa ii creezi un motiv in plus de stres. Prezinta relatia ca fiind un fapt banal si natural si nu forta o apropiere precoce.

Aminteste-i copilului tau ca nu-i va lua nimeni locul tatalui sau

Nu incerca sa-l derutezi spunandu-i ca va avea doi tati, copiilor le este oricum destul de greu sa se adapteze la o despartire. Asigura-l ca va primi in continuare atat sprijinul cat si atentia amandurora si ca noul tau partener nu va afecta cu nimic relatia celui mic cu tatal lui.

Insista pe faptul ca nu se pune problema de inlocuire si de schimbare a ierarhiei, ci de nevoia ta de a avea pe cineva alaturi care sa te inteleaga, sa te iubeasca si sa te sustina in ceea ce faci. Copilul tau va fi multumit stiindu-te pe tine fericita.

Sursa foto: qsleeper.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului