Cresterea copilului

#sport #parinti #copii #copil

Cum sa il motivezi pe copil sa faca sport

Promovarea unui stil de viata sanatos incepe inca din frageda copilarie, cand copiii asimileaza foarte bine informatiile si isi formeaza obiceiurile si tabieturile. Asadar, incearca sa il motivezi pe copilul tau sa faca sport, insa alege cu grija maniera in care faci acest lucru. Iata cateva sugestii.


Fii un bun exemplu


Daca te astepti ca micutul tau sa inceapa sa faca jogging prin parc sau sa faca anumite exercitii in timp ce tu stai si te uiti la el, asteptarile tale vor fi spulberate cel mai probabil de refuzul sau de a depune efort singur. Echipeaza-te cu un tricou, pantaloni de trening si pantofi sport si iesiti impreuna la aer liber pentru a face o serie de exercitii.


Totul trebuie sa para o joaca


Incearca sa faci din exercitiile fizice o iesire distractiva, si nu incerca sa il fortezi sau sa il faci sa se simta ingradint in vreun fel. Vin-o cu propuneri si da-i posibilitatea sa le refuze, dar si sa vina cu altele noi sau mai potrivite.


Distrati-va in grup


Daca ai impresia ca plictiseala l-ar cuprinde repede pe copil daca ati fi doar voi doi, incearca sa mai maresti gasca. Formeaza un grup de 3 – 4 copii (copii ai vecinilor, prieteni de joaca sau de la gradinita) si lasa-i pe toti sa se distreze in timp ce fac sport. Discuta cu ei de la inceput si spune-le in mare ce program sportiv veti urma. Ai grija sa ai intr-un rucsac cateva sticle mici cu apa, servetele si eventual plasturi medicinali si dezinfectant ( apa oxigenata ) in cazul in care vor exista mici accidentari.


Pune la bataie un premiu


Acela dintre voi care face cele mai multe exercitii, va primi la final un premiu surpriza, sau intr-un cadou care consta in ceva ce isi doreste foarte mult. In acest fel nu doar ca se va ambitiona sa termine el primul, dar ii vei stimula si spiritul de competitie.


Cumpara-i role sau bicicleta


O pereche de role sau o bicicleta va face sportul sa para mult mai distractiv si va avea de foarte mult initiativa de a iesi la plimbare. Dupa o ora sau doua pe mers pe role/bicicleta, copilul tau va fi extenuat. In timp insa, el isi va mari rezistenta si va reusi sa depuna eforturi fizice tot mai mari.


Discuta cu profesorul de sport


Uneori profesorii au tendinta sa se lase impresionati de rugamintile copiilor care vor sa se relaxeze in timpul orei de sport sau care se scuza motivand ca nu au voie sa depuna efort. Poti discuta cu profesorul de sport al copilului tai, spunandu-i ca iti doresti ca la ora de sport, copilul tau chiar sa depuna efort fizic si ca nu sufera de nicio afectiune care sa nu ii permita acest lucru.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului