Cresterea copilului

#poze #smartphone #sfaturi practice #poze smartphone #poze copil

Cum sa faci poze senzationale copilului tau folosind un smartphone: mici secrete utile!

Folosirea telefonului mobil pentru a surprinde momente inedite din viata copilului tau a devenit ceva obisnuit. Insa nu intotdeauna pozele ies asa cum ti-ai dori si nici editarea lor pe calculator nu te ajuta prea mult. Cateva trucuri pentru un set de fotografii de exceptie surprinse cu smartphone-ul te vor ajuta sa imortalizezi in orice moment ipostaze adorabile cu micutul tau.

Surprinde copilul

Cu siguranta, micutul tau s-a obisnuit sa ii faci fotografii, asa ca va incerca sa stea "ca la poza" cand vei tine aparatul foto indreptat spre el. Dimensiunile smartphone-ului te ajuta insa sa il iei prin surprindere, fiind usor de manevrat, fara ca cel mic sa aiba timp sa isi "forteze" postura si mimica. Mutritele spontane sunt intotdeauna cele mai simpatice!

Foloseste lumina zilei

Senzorii de lumina ai unei camere de telefon smart nu sunt nici macar pe aproape de cei ai unui aparat foto.

Invata sa folosesti lumina naturala, pentru a prinde cat mai multe culori in fotografie. Vei ramane uimit/a sa descoperi ce nuante perfecte iti poate oferi un apus de soare fotografiat cu telefonul mobil. Iesi in parc cu o ora-doua inainte sa se intunece si fa un "selfie" cu copilul: lumina va fi perfecta!

Stabileste punctele focale

Imparte ecranul telefonului smart in noua campuri vizuale delimitate de doua linii paralele trase pe verticale si alte doua pe orizontala. Intersectiile acestora vor stabili punctele focale ale imaginii. Ai grija ca fata copilului sa se situeze in aceste zone. Nu folosi prea mult zoom-ul: capacitatea lui este redusa de dimensiunile mici ale telefonului.

Paparazzi style

Anumite telefoane au functia de "rapid fire", care iti permite capturarea unor instantanee multiple doar prin presarea continua a butonului camerei foto. Poti trage serii intregi de instantanee in timp ce te joci cu copilul, de pilda, urmand ca apoi sa le selectezi la descarcarea in calculator.

Incearca functiile telefonului

Camera incorporata in telefonul tau este si ea inteligenta. Rasfoieste aplicatiile telefonului si optiunile pe care le are camera. Anumite functii iti vor face viata de fotograf amator mult mai usoara.

De exemplu, functia Grid te ajuta sa determini punctele focale. Functia HDR va capta doua imagini: una standard si alta cu expuneri multiple compilate intr-o singura fotografie. O poti folosi si pentru expuneri panoramice in cazul unor generatii mai noi de telefoane smart.

Sursa foto: popsugar.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului