Cresterea copilului

#cosmetice #ingrijire #sampon #bebelusi #copil #parinti

Cum sa alegi samponul pentru bebelusi

Din dorinta de a-i oferi bebelusului tau tot ce este mai bun, dar si datorita sensibilitatii ridicate a copilului, incerci sa ii cumperi micutului produse cosmetice care sa aiba grija de pielea sa delicata. Unul dintre produsele care iti dau batai de cap este samponul pentru copii. Cum il alegi?

 

Citeste cu atentie eticheta produsului

 

Cercetatorii au desfasurat o campanie de testare a sigurantei produselor cosmetice si au descoperit ca 61% dintre cele mai populare sampoane pentru bebelusi contin formaldehida si 1, 4-dioxane, chimicale ce s-au dovedit a fi cancerigene.

Pentru a cumpara cele mai sigure produse, uita-te cu atentie pe eticheta produsului si evita urmatoarele ingrediente: quarternium 15, chimicale a caror denumire se termina in „xynol”, „ceteareth” sau „oleth”, imidazolidinyl urea, diazolidinyl urea, hydantoin. Evitarea acestor ingrediente iti va solicita timpul si te va frustra destul de mult, pentru ca vei descoperi ca este destul de greu sa gasesti produse „sanatoase”, insa pielea bebelusului tau este mai importanta.

 

Opteaza pentru produse organice

 

Pentru a fi sigur ca eviti chimicalele, opteaza pentru produsele organice, insa nu uita, din precautie, sa le verifici eticheta. Chiar daca sunt putin mai scumpe, produsele certificate sunt ideale pentru bebelusul tau. In plus, moda cosmeticelor organice incurajeaza tot mai multi producatori sa promoveze astfel de produse, asa ca nu ar trebui sa iti fie prea greu sa gasesti un sampon pentru bebelus. De asemenea, cauta pe eticheta mentiunea „hipoalergenic”, pentru a-l feri pe bebelus de ingrediente ce i-ar putea cauza alergii.

 

Evita sampoanele cu parfum

 

Ingredientele continute de parfumul cosmeticelor nu trebuie sa fie mentionate neaparat pe eticheta. Printre acestea se regaseste si ftalat, substanta ce poate afecta functiile reproductive. Desi Uniunea Europeana incepe sa interzica acest ingredient, ar fi mai bine daca ai evita sampoanele cu parfum, pentru ca pielea sensibila a bebelusului se poate irita.

 

Alege formula „ fara lacrimi ”

 

Desi ti s-ar parea logic ca un sampon pentru bebelusi sa aiba o formula „fara lacrimi”, exista suficiente produse organice care pot „intepa”  ochii bebelusului, cauzandu-i acestuia disconfort. Aisgura-te ca eticheta mentioneaza formula „fara lacrimi”, mai ales pentru copiii sub un an.

 

Observa toleranta bebelusului la samponul achizitionat

 

Unele ingrediente din sampon ii pot cauza bebelusului tau alergii sau sensibilitate a a pielii. Daca observi ca pielea micutului este iritata sau parul se ingrasa, este timpul sa schimbi samponul.

 

Tu ce sampon folosesti pentru bebelusul tau?

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului