Cresterea copilului

#vacanta #copil #parinti #hotel #cazare #restaurant

Cum sa ai o vacanta linistita alaturi de copii

Ti-ai planificat vacanta de ceva vreme si abia astepti sa te relaxezi impreuna cu familia. Tine cont de faptul ca o calatorie cu cei mici inseamna mai multa atentie din partea ta. Respecta programul copiilor, ofera-le momente de cunoastere, dar si de relaxare. Iata cativa pasi simpli prin care poti avea o vacanta fara griji alaturi de cei mici.

 

1. Nu luati toate mesele la restaurant

 

De regula, luarea mesei la restaurant dureaza destul de mult, iar acest lucru reprezinta o sursa de stres pentru copiii tai. Tine cont de faptul ca vor fi nevoiti sa stea linistiti cel putin o ora. Va trebui sa nascocesti astfel tot felul de activitati pentru a-i tine pe copii ocupati, iar acest lucru ar putea sa devina un efort mult prea mare, daca intentionezi sa luati masa in fiecare zi in oras.

Alterneaza luarea mesei la restaurant cu variante mai relaxante. De exemplu, comandati mancare chinezeasca sau o pizza in camera de hotel si relaxati-va in fata televizorului. Organizati la amiaza un picnic sau cumparati diferite gustari pe care le puteti manca oriunde. In felul acesta, veti putea consuma atat mese calde cat si reci, iar copiii se vor odihni mai mult.

 

2. Nu uita de lotiunea de corp si spray-ul impotriva tantarilor

 

Daca petreceti destul de mult timp pe-afara, in bataia soarelui sau in mijlocul naturii, atunci trebuie sa iti protejezi copiii de razele nocive si de insectele sacaitoare. Aplica aceste produse din belsug si cauta in farmacii, inainte de a pleca in vacanta, un kit special pentru protejarea pielii sensibile a copiilor.

 

3. Odihniti-va

 

Vacanta nu ar trebui sa va intrerupa orele de somn. Dimpotriva, incercati sa va odihniti si la orele pranzului. Plimbarile lungi si explorarea zonelor turistice reprezinta o noutate pentru ritmul cu ccare erau obisnuiti copii tai. Pentru a-i ajuta sa reziste cat mai mult la un astfel de program, incearca sa respecti ora de somn cu care erau obisnuiti acestia si sa dormiti, pe cat posibil, si la amiaza.

 

4. Planifica-ti activitatile

 

Copiii pot avea reactii neasteptate. Inceraca sa iti planifici activitatile pe care le aveti in plan pe toata durata vacantei. Cei mici trebuie sa fie in permanta ocupati, pentru ca altfel se plictisesc. Totusi, ar fi indicat sa le acorzi timp si spatiu pentru a se juca in voie, macar pret de cateva ore. Pentru acest lucru, informeaza-te de locatia parcurilor din zona.

 

5. Rezerva camere de hotel confortabile

 

Toata lumea are nevoie de timp si spatiu pentru a se odihni corespunzator. Chiar daca vrei sa economisesti niste bani, nu face reduceri la spatiul de cazare. Nu ii inghesui pe copii cu tine in pat daca stii ca nu veti avea suficient loc. Daca tu te vei descurca, cei mici vor deveni nervosi, iritati si nu vor reusi sa se refaca dupa zilele obositoare.

 

6. Nu lua prea multe bagaje

 

agajele in numar mare mai mult te vor incurca. Trebuie sa fii cu ochii si pe cei mici, asa ca ar fi indicat sa te misti cat mai lejer posibil. Imagineaza-ti ca urmeaza sa te urci in tren sau in avion, ai o multime de bagaje cu tine si doi copii neastamparati. In aceasta situatie, iti va veni cam greu sa ii supraveghezi.

Eventual, opteaza pentru o geanta de voiaj speciala pentru cei mici. Vei putea depozita in aceasta cateva lucrusoare ale copilului, iar acesta se va simti foarte mandru ca are propriul sau troler personalizat.

 

7. Imparte responsabilitatile

 

Responsabilitatea inseamna ocupatie , dar si organizare. Chiar daca sunt copii, cei mici ar trebui sa stie la ce sa se astepte de la vacanta voastra, ce vor face in fiecare zi si, de asemenea, cum pot ajuta. Bineinteles, nu este vorba de lucruri mari, insa o responsabilitate cat de mica ii va motiva si ii va face sa se simta importanti. In felul acesta, il tii departe de la tot felul de nazdravanii.

 

8. Nu lasa disciplina acasa

 

Chiar daca mergeti in vacanta, regulile esentiale pe care le respectati si acasa ar trebui urmate in continuare. Vacanta nu este un pretext pentru a manca doar produse fast-food sau pentru a nu te odihni. Acest lucru este valabil in cazul copiilor, care sunt mult mai sensibili la astfel de schimbari. Pune accentul pe faptul cca cei mici se vor relaxa in natura sau explorand zone turistice si nu incuraja un comportament neadecvat, care va fi introdus, apoi, si in viata de zi cu zi.

Articole care te-ar mai putea interesa:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului