Cresterea copilului

#linistire bebelus #planset bebelus #bebelus

Cum poti linisti un bebelus care plange incontinuu

La fel ca adultii, bebelusii au nevoi si dorinte, pe care, spre disperarea parintilor, si le pot exprima doar prin plans. Este modul lor de a-ti spune "hei, am nevoie de ajutorul tau!" Iata ce incearca micutii sa iti transmita cand plang in hohote:

Se simt singuri

Unii bebelusi plang cand nu mai simt prezenta unui adult in preajma lor, altii pentru ca e prea multa lume in jurul lor. Ca si adultii, au temperamente diferite. De aceea, parintii trebuie sa le observe comportamentul, sa vada care dintre situatii le starneste plansul, ca sa o poata evita.

Si plictiseala poate fi motiv de scancete. Daca tu vorbesti de jumatate de ora la telefon, langa patutul lui, sa nu te mire ca incepe o repriza de plans, sa te avertizeze: "Heei sunt si eu aici!" Da-i o jucarie, zambeste-i, mangaie-l si se va calma.

Le este foame sau nu le convine temperatura

Daca au trecut trei-patru ore de la ultima masa, e aproape sigur: ii este foame. Asadar pregateste-te sa-i oferi urmatoarea masa.

In plus, daca este prea cald sau prea frig in camera poate sa inceapa sa planga, asa ca incearca sa ii asiguri o temperatura potrivita (intre 20-22 de grade) si imbraca-l in haine lejere.

Oboseala

Trei indicii pretioase iti spun ca scanceste pentru ca e obosit: casca, se freaca la ochisori si isi pierde interesul pentru joaca. Este timpul sa il pui in patut, sa-l adormi si astfel il vei linisti.

Durerile

Un bebelus care are colici poate sa planga ore in sir, mai ales seara. Apasa-l usor pe burtica si, daca plange mai tare, mai mult ca sigur ca de vina sunt colicii (durerea de burtica). Exista remedii de la mangaierea pe burtica, pozitia culcat cu burtica lui lipita de a ta, pana la ceaiuri special concepute pentru ameliorarea colicilor.

O durere de ureche poate fi si ea cauza. Apasa-l usor pe lobul urechii si daca plange mai aprins sau iti da mana la o parte inseamna ca este o problema. Un plans care incepe brusc, apasat, urmat de cateva secunde in care pare ca nu mai respira, poate fi tot semnul unei dureri. Cel mai bine este sa mergi cu el la medic cand te confrunti cu astfel de simptome.

Frustarea

Incearca sa ia o jucarie sau sa isi duca mana la gurita si nu poate? Drept urmare se enerveaza si plange. Da-i o mana de ajutor si vei obtine nu doar liniste, ci si cel mai frumos zambet din lume!

Alte trucuri care opresc plansul

  • plimba-l in brate: un studiu japonez a confirmat un lucru pe care multe mame il fac din instinct - isi plimba bebelusul in brate-
  • pune-l sa asculte "sunete albe", adica un zgomot uniform, precum sunetul ploii, al apei care curge la robinet ori zgomotul uscatorului de par
  • fa-i o baita calda

Sursa foto: runingwithpsy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare