Cresterea copilului

#sarcina #parinti #copii

Cum iti influenteaza micul dejun sansele de a deveni mama?

Micul dejun reprezinta unul dintre secretele tratatii infertilitatii la femeile diagnosticate cu Sindromul Ovarelor Polichistice (SOP). Cercetatorii israelieni de la Universitatile Tel Aviv si Ebraica au descoperit ca momentul zilei si consistenta micului dejun au un impact major asupra ovulatiei si nivelurilor hormonale din organism, sporind sau, dimpotriva, afectand fertilitatea.

Micul dejun este una dintre cele mai importante mese ale zilei, avand un impact pozitiv asupra siluetei, starii de spirit si nivelului de energie din organism, dar si asupra sistemului imunitar al acestuia. Cercetatorii israelieni au descoperit, recent, un efect impresionant pe care micul dejun il are in cazul femeilor cu SOP care incearca sa ramana insarcinate.

Exista o multime de cauze care stau la baza incapacitatii de a concepe un copil, printre cele mai frecvente numarandu-se si Sindromul Ovarelor Polichistice, care deregleaza ovulatia, esentiala pentru conceptie.

In incercarea de a ajuta femeile cu SOP sa ramana insarcinate mai repede, oamenii de stiinta de la cele doua universitati israeliene - Tel Aviv si Ebraica - au descoperit ca exista o legatura importanta intre caloriile consumate la micul dejun si momentul servirii acestei mese.

Specialistii au realizat experimentul pe 60 de femei cu varste intre 25 si 39 de ani, diagnosticate cu SOP, o afectiune care afecteaza aproape 10% din populatia feminina de pe glob. Sindromul ovarelor polichistice afecteaza nivelurile hormonale si, implicit, functiile reproducatoare ale femeilor, impiedicandu-le sa ramana insarcinate in mod natural.

In experimentul intreprins de israelieni pe o perioada de 12 saptamani, cele 60 de femei au fost impartite in doua grupuri: primul grup servea cea mai calorica masa (980 calorii) la micul dejun, iar celalalt, la cina.

Datele acumulate de oamenii de stiinta au evidentiat ca ovulatia femeilor care au consumat mese copioase in primele ore ale zilei s-a echilibrat si ca au devenit mai fertile, spre deosebire de cele care au servit aceste mese la cina.

Acest studiu incearca sa sublinieze ca nu doar numarul de calorii furnizat zilnic organismului este important pentru o fertilitate sporita, ci si modul in care acestea sunt impartite de-a lungul zilei. Cel mai indicat este ca mesele consistente sa fie consumate in prima parte a zilei, si nu seara.

Foto:enfemenino.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului