Cresterea copilului

#limbi straine #meditatii # invatare limbi straine #limbi straine copii #CD limbi straine

Cum inveti copilul o limba straina. Vezi ce costuri implica metodele

Educatia copilului tau te preocupa in mod special, dar inca nu ai reusit sa pui la punct strategia prin care sa-l familiarizezi pe micut cu tainele unei limbi straine. CD-urile audio, dvd-urile interactive, gradinita bilingva, meditatiile sunt solutii, dar nici tu nu stii la care sa te opresti. Iata mai jos cateva metode, cu costurile aferente pentru fiecare si cu riscuri si beneficii in egala masura.

1. Varsta optima

Odata trecut de 3 ani, copilul poate fi usor initiat in tainele unei limbi straine. In jurul varstei de 4 ani, copiii retin cu usurinta 20-30 de cuvinte noi in fiecare zi. Pare varsta perfecta pentru a-l inscrie la o gradinita bilingva. In Capitala, cel putin, exista gradinite cu predare intr-o limba straina, majoritatea punand accentul pe engleza.

Dezavantajul este ca nu sunt atat de multe, iar zonele in care functioneaza ar putea fi destul de indepartate de locuinta ta. Tarifele sunt cuprinse intre 500-700 lei pentru orar scurt si mediu si intre 850-1350 lei pentru orar prelungit.

2. Lectii pe CD

Lectiile de limbi straine pe CD sunt folosite deopotriva de adulti si copii. Desi copilul poate beneficia de pronuntia corecta a termenilor, derularea lectiilor intr-un climat adecvat si verificarea cunostintelor micutului necesita implicarea ta sau a unui membru al familiei. Costurile unui set de CD-uri destinate invatarii limbii engleze pentru incepatori ajung la 120 lei, dar copilul va trebui supravegheat si corectat constant.

3. Meditatii

Meditatiile tinute de un vorbitor de limba engleza iti pot scoate din portofel intre 250-400 lei/lunar pentru sedintele la care participa copilul. Un alt sistem este cel al abonamentului la meditatii online, la pretul de 500 lei/luna pentru cate o lectie zilnica de 15 minute. Suna destul de avantajos, modern si are avantajul ca respectiva lectie poate fi reluata pana cand copilul aprofundeaza materia predata.

4. Engleza pentru toti

Pentru un timp, ai putea transforma casa intr-un Babel impunand vorbirea limbii straine, engleza de exemplu. O poti face in momentul in care copiulul tau are deja un vocabular minim asimilat in urma meditatiilor, orelor de gradinita/scoala. Nu te costa niciun ban, poate fi chiar distractiv si iti va dezmorti si tie vorbirea fluenta.

Sursa foto: smarttalkersblog.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului