Cresterea copilului

#nume #lista #preferinte #originalitate #rezonanta

Cum alegi numele perfect pentru fetita ta

La prima vedere, gasirea unui nume perfect pentru fetita ta este floare la ureche, insa ce te faci daca ai o lista lunga de nume si esti indecisa pe care sa il alegi? Cu putina rabdare, poti gasi un nume perfect, cu care fetita ta sa se mandreasca atunci cand va fi mai mare. Specialistii sustin ca sunt cateva aspecte de care ar trebui sa tii cont in alegerea numelui pe care fetita ta il va purta toata viata.

Rezonanta numelui

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti cand alegi numele fetitei tale este rezonanta numelui. Pronunta cu voce tare numele de familie si prenumele ales de tine. Iti suna bine? Inseamna ca numele ales de tine ar putea fi cel potrivit. Incearca mai multe variante, pana o gasesti pe cea care iti place cel mai mult.

Expertii spun ca, daca numele de familie este lung, atunci prenumele ar trebui sa fie mai scurt si invers. De asemenea, daca numele de familie se termina cu o vocala, atunci prenumele ar trebui sa inceapa cu o consoana. Este bine sa retii ca aceste sfaturi sunt orientative si ca decizia finala ramane la latitudinea ta.

Originalitatea numelui

Daca iti doresti sa alegi un nume original pentru fetita ta, adica un nume care nu se regaseste in familia ta si in cercul de prieteni, ai sanse mari gasesti numele perfect. Insa trebuie sa tii cont ca, daca alegi un nume dificil de retinut, cu sonoritati straine, risti ca acesta sa fie pronuntat gresit de persoanele din jur.

Semnificatia numelui

Cand vine vorba despre semnificatia numelui, specialistii spun ca majoritatea parintilor se orienteaza catre numele de zei, de regi sau de sfinti. Spre deosebire de America, in Romania sunt mai rar intalnite cazurile in care un parinte alege pentru fetita numele unui oras care are o mare insemnatate pentru el. Specialistii recomanda sa alegi un nume de sfant pentru fetita, dar ii poti pune si un al doilea nume, care iti place foarte mult.

"Mostenirea" numelui

Un obicei frecvent intalnit este acela de a pune copilului numele unei rude apropiate sau al nasului. Daca nu esti incantata, nu alege acel nume doar pentru ca l-ai "mostenit". In acelasi timp, asculta sfaturile prietenilor si ale familiei, dar nu alege un nume pentru fetita ta doar pentru ca este dorit de altii. Numele trebuie sa fie pe placul tau si al sotului tau. Impreuna, puteti gasi un nume perfect, care sa sune bine si sa faca cinste celei care il va purta.

Sursa foto: sheknows.com

Laura Galan

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului