Cresterea copilului

#parinti #parinti de acelasi sex #copii #parinti heterosexuali #sanatate copii

Copiii cu parinti de acelasi sex, mai sanatosi decat cei din familiile traditionale

Copiii cu parinti de acelasi sex au o stare de sanatate mai buna decat cei cu parinti heterosexuali. Aceasta este concluzia unui studiu al cercetatorilor australieni, citat de Daily Mail, care spune ca, pe langa faptul ca sunt mai sanatosi, acesti copii au si o legatura mai stransa cu parintii lor decat cei crescuti in familii cu parinti de sexe opuse.

Sunt mai sanatosi decat ceilalti

Desi specialistii credeau ca acest lucru se poate numai intr-un caz la 10.000, copiii cu varste intre 5 si 17 ani care locuiesc cu parinti de acelasi sex au o stare generala de sanatate mai buna decat cei ai caror parinti sunt heterosexuali.

Acestea sunt concluziile studiului efectuat de cercetatorii australieni de la Universitatea din Melbourne. Ei au cercetat starea de sanatate a 500 de copii, cu varste cuprinse intre 1 an si 17 ani, ca parte a studiului australian asupra sanatatii copiilor crescuti in familii de acelasi sex.

Astfel, la acei copii cu varste intre 5 si 17 ani s-a constat o imbunatatire semnificativa asupra starii de sanatate si asupra coeziunii familiei in general. Datele au fost comparate cu cele ale copiilor proveniti din familiile ai caror parinti sunt de sexe diferite.

Coeziunea familiala este mai buna

Totusi, legat de comportamentul emotional si stima de sine a celor crescuti de parinti gay, studiul nu a constatat diferente majore, insa legaturile cu familiile sunt mai puternice pentru copiii crescuti de persoane de acelasi sex.

"Datorita situatiei in care se gasesc, a faptului ca sunt crescuti in familii cu parinti de acelasi sex, acesti copii sunt mai deschisi catre comunicare si catre o abordare a problemelor pe care le pot intampina la scoala, cum ar fi tachinarea din partea colegilor", a declarat dr Simon Crouch, autorul studiului, pentru The Sydney Morning Herald.

Noile date vin la cateva zile dupa un alt studiu care arata ca micutii adoptati de cupluri de acelasi sex se dezvolta la fel de bine precum cei adoptati de parinti heterosexuali. Mai mult, acestia nu sunt dezavantajati in viata si majoritatea nu sufera intimidari din partea altor persoane, pentru faptul ca au parinti gay, releva un studiu al Universitatii Cambridge, Marea Britanie.


Sursa foto:dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului