Cresterea copilului

#copii #adhd #autism #dependenta computer #jocuri pc

Copiii cu autism sau cu ADHD sunt mai predispusi sa devina dependenti de jocurile pe calculator

Copiii care sufera de autism sau de ADHD (tulburarea hiperkinetica cu deficit de atentie) se joaca pe calculator sau pe consola de cel putin doua ori mai mult decat cei care nu au probleme in dezvoltarea comportamentala, potrivit unui nou studiu. In plus, spre deosebire de micutii fara dizabilitati, copiii care sufera de astfel de tulburari sunt mai predispusi sa devina dependenti de jocurile video.

Nu este prima data cand este dovedit ca micutii cu tulburari comportamentale prezinta un risc crescut de a deveni dependenti de jocurile video, comparativ cu cei normali. Totusi, spre deosebire de cercetarile anterioare, acesta este primul studiu care a urmarit sa afle daca lipsa de concentrare sau hiperactivitatea, caracteristici comune ale autismului si ADHD-ului, sunt responsabile pentru dorinta copiiilor de a se juca pe calculator sau pe consola.

"Din cate se pare, dependenta de jocuri este determinata de lipsa de concentrare", a declarat Christopher Engelhardt, unul dintre autorii studiului din cadrul Universitatii din Missouri, SUA, citat de Daily Mail.


Prefera jocurile in care interpreteaza un personaj

Pentru a ajunge la aceste concluzii, Christopher Engelhardt si colegii sai i-au chestionat pe parintii a 141 de baieti cu varste cuprinse intre 8 si 18 ani. Dintre copii, 56 sufereau de autism, 44 aveau ADHD si 41 aveau parte de o dezvoltare normala.

In medie, copiii autisti se jucau jocuri video 2,1 ore pe zi, cei cu ADHD 1,7 ore pe zi, iar copiii cu o dezvoltare normala, 1,2 ore zilnic. Potrivit cercetatorilor, copiii afectati de aceste tulburari comportamentale aveau mai multe sanse sa aiba instalate in camera lor diverse sisteme pentru jocurile video.

In privinta tipului de jocuri video preferate de copii, cercetatorii au aflat ca aceia afectati de ADHD si autism prefera jocurile in care ei interpreteaza un personaj, spre deosebire de copiii normali care se dau in vant dupa jocurile cu sporturi sau cele cu impuscaturi.

Dependenta de jocurile video tine de numarul de ore petrecut in fata ecranului tv sau a monitorului de calculator, precum si de lipsa concentrarii data de tulburarea de care sufera cei mici, a fost concluzia cercetatorilor.

"Printre copiii cu autism, dependenta de jocurile video a fost determinata de lipsa concentrarii si tipul de joc preferat, nu si de hiperactivitatea de care sufera", a mai completat Christopher Engelhardt. Studiul a fost publicat in revista americana Pediatrics.

Sursa ffoto: epilepsyu.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare