Cresterea copilului

#sarcina #alimentatie #chimicale #avort spontan #chimicale alimente

Chimicalele din alimente pot provoca avort spontan

Substantele chimice din alimente pot dubla riscul unui avort spontan, avertizeaza cercetatorii de la Universitatea Stanford din California. Astfel, oamenii de stiinta considera ca femeile gravide trebuie sa evite sa manance din recipiente din plastic sau din conserve, intrucat pot fi afectate de bisfenol A (BPA), o substanta chimica care se gaseste in multe dintre obiectele din gospodarie.

Cercetatorii americani au masurat nivelul de BPA din corp in cadrul mai multor teste efectuate atunci cand sarcina a fost confirmata de catre medicii ginecologi. Ei au aflat astfel ca riscul de avort spontan este cu 80% mai mare la acele gravide care prezentau cele mai mari concentratii de bisfenol A in organism, scrie Daily Mail. Aceasta substanta nociva se gaseste in plastic, cutii de conserve, ochielari de soare, carcase de CD etc.

"Pana cand vor aparea noi studii, femeile care au parte de avorturi spontane inexplicabile trebuie sa evite expunerea la BPA pentru a elimina un posibil factor de risc. Sunt mai multe lucruri simple pe care acestea le pot face, insa este imposibil ca substanta sa fie evitata complet. Totusi, pot sa renunte la obiceiul de a gati sau de a-si incalzi mancarea in recipente de plastic, intrucat chimicalele se scurg din materialul solid atunci cand acesta este expus la temperaturi mari. De asemenea, ele trebuie sa evite mancarea la conserva (...), dar si sa atinga lucruri care au o concentratie mare de BPA", a explicat cercetatorul care a condus studiul, dr. Ruth Lathie.

Studiul universitatii americane apare dupa ce Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a tras un semnal de alarma in privinta "otravurilor" care se gasesc in toate obiectele care ne inconjoara. Potrivit OMS, ar exista o legatura directa intre expunerea la ftalati si bisfenol A, legatura ce sugereaza ca acestea sunt responsabile de cancer de san, leucemie, astm sau defecte de nastere.

In opinia specialistilor, aceste chimicale au implicatii serioase asupra sanatatii, iar generatiile viitoare trebuie protejate.

Sursa foto: dailymail.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare