Nunta

#nunta #divort #dragoste #casnicie

Cand gandul divortului iti amana nunta

Dupa ce treci printr-o serie de relatii nereusite, ajungi la un moment dat la concluzia ca dragostea eterna chiar nu exista. Tocmai de aceea, este foarte posibil ca atunci cand se intampla sa o gasesti sa-ti vina greu sa o mai recunosti.

Faptul ca te-ai ars de atatea ori te face acum sa sufli si in iaurt. Relatia dintre voi doi merge perfect si el iti demonstreaza zilnic ca te iubeste, dar cu toate astea tu nu te poti abtine sa nu te intrebi: “Ok, de data asta oare cat va dura? O luna, trei, un an, doi… ii dau maxim trei ani ca cica atat ar dura dragostea”.

Cand ideea despartirii sau a divortului iti blocheaza toate simturile, nu-ti mai vine sa faci planuri de viitor, sa te gandesti la momentul in care vei deveni mireasa etc. Totul se amplifica atunci cand in jurul tau ploua pur si simplu cu despartiri : prietena ta din copilarie s-a despartit dupa 10 ani de relatie de iubitul ei, o cunostiinta de-a ta si-a inselat nevasta si acum e in pragul divortului s.a.m.d. 

In ziua de azi, foarte putini sunt cei care mai au curajul sa se avante in valtoarea dragostei. Din te miri ce relatii nepotrivite care au produs multa suferinta ulterioara, simturile noastre amortesc si ne fac sa reprimam orice fel de pornire emotionala care implica un gand de viitor. Preferam sa judecam totul la rece si sa lasam langa noi doar prezentul, uitand de o fraza ce incepe cu: “ce o fi peste zece ani”.

“Acum ma simt bine cu el, este adevarat, dar nu este cazul sa ma arunc cu capul inainte. De unde am eu certitudinea ca va fi la fel si peste 10 ani. Ca atare, de ce sa semnez un act? Doar pentru a da cu subsemnatul ulterior pentru desfacerea lui?”

In timp, omul se schimba si implicit si sentimentele, perceptiile si valorile asupra vietii. Pana si tu te uimesti pe tine de cat de schimbatoare poti fi de la o zi la alta. Cum poti stii in aceste conditii ca celalalt te va iubi si peste 10 ani la fel de mult?

N-ai cum sa stii si tocmai acest gand iti amana nunta si aceea hotarare de a spune „da” raspicat in fata fata altarului.
Pe de alta parte, multi sunt de parere ca tocmai in aceasta incertitudine consta frumusetea jocului amoros… Cand nu stii niciodata ce va intampla in viitor, eviti sa intri in rutina. Tind sa fiu de acord cu ei si in momente ca acestea imi tot repet in minte o fraza, ajunsa celebra de altfel: “Nu risti, nu castigi!”

 

Cateodata ma gandesc ca este chiar trist faptul ca, multi dintre noi, ajungem sa nu mai punem pret pe implinirea si stabilitatea afectiva pe care ti le poate oferi o casnicie, doar pentru ca am suferit prea mult in trecut. Incercam sa ne protejam sufletul, ascunzandu-l dupa un un scut gros din otel impenetrabil, insa uitam ca atunci cand iubesti esti vulerabil si gol, dezarmat si fara aparare. Ca atare, de ce sa te gandesti dinainte la un final nefericit? Nu pornesti intr-o actiune cu gandul ca este sortita esecului din start pentru ca asa o indrepti tu involuntar catre aceasta directie. Auto-sugestia are o forta foarte mare, insa, folosita prost se poate intoarce impotriva ta.

 

foto : www.secretspedia.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din nunta

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: 10 ani in plus sau 10 ani cu plusuri?

Experti Familie & Relatii

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: Copiii nu trebuie sa fie atenti, copiii trebuie sa fie curiosi!

Experti Familie & Relatii

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Elena Done: Identitatea de sine

Expertul Acasa.ro, psihologul Elena Done

Pune o intrebare

Top

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu: A sti sa fii cu tine insuti

Expertul Acasa.ro, psiholog Daniela Nicoleta Dumitrescu

Pune o intrebare