Cresterea copilului

#parinti #cadouri #bunici #rasfat #craciun #revelion #sarbatori

Bunici vs parinti: cum ii convingi sa nu isi rasfete nepotii

De Craciun, dar si cu alte ocazii speciale, bunicii obisnuiesc sa isi rasfete nepotii cu dulciuri, jucarii si cadouri in exces. Adesea, parintii nu sunt de acord cu acest comportament al bunicilor, insa nu vor nici sa ii refuze si sa le strice buna dispozitie. Ce este de facut in acest caz? Afla raspunsul mai jos!

Bunicii si-au rasfatat nepotii dintotdeauna, iar motivul este simplu: ii face fericiti. Dupa ce in tinerete au avut si ei parte de momentele grele ale cresterii si educatiei copiilor, acum a venit si momentul sa se bucure doar de partea frumoasa a copilariei nepotilor.

In aceste conditii, nu-i de mirare ca sunt mult mai indulgenti si ii lasa pe nepoti sa se bucure mai mult de lucrurile interzise de parinti. Cu toate acestea, rasfatul are si consecinte mai putin placute pentru parinti, care duc munca grea de convinge cu copilul care nu vrea sa mai doarma sau sa isi termine mancarea din farfurie.

Cum ii poti convinge pe bunici sa nu isi mai resfete nepotii si sa iti respecte regulile de acasa? Iata cum:

Discuta cu bunicii. Este foarte important sa discuti cu bunicii copiilor atunci cand sunt receptivi si ai ocazia sa te afli doar cu ei in incapere. Le poti spune ca apreciezi gesturile lor bune, insa dulciurile si cadourile pe care le ofera copiilor in exces pot atrage si consecinte negative. Daca nu vor sa inteleaga care sunt regulile tale, le poti spune ca la ultima vizita la stomatolog acesta a descoperit cateva carii noi. Astfel, cel mic trebuie sa stea departe de tentatiile dulci.

Fa cateva compromisuri. Daca modul in care bunicii isi rasfata nepotii nu este atat de grav pe cat pare, evita sa faci din tantar armasar, in special daca nu si-au mai vazut nepotii de foarte multa vreme. Daca si bunicii se straduiesc sa le ofere nepotilor o educatie sanatoasa, poti trece si tu peste cateva lucruri minore, precum o punga de caramele in plus sau in minus.

Nu face exceptii privind sanatatea si siguranta copilului. Nu trebuie insa sa faci compromisuri atunci cand este vorba despre sanatatea si siguranta copilului tau. Daca bunicii le ofera jucarii sau obiecte necorespunzatoare pentru varsta lor, este cazul sa intervii. In plus, atunci cand copiii se comporta urat, incearca sa nu infrumusetezi situatia si lasa-i pe bunici sa vada care este situatia si in ce masura este potrivit sa ii rasfete pe cei mici.

Sursa foto: o5.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Sfatul expertului