Cresterea copilului

#activitati copii #toamna #copii #vacante de halloween

Amintiri de nepretuit: Moduri distractive in care copiii se pot bucura de restul toamnei

In ciuda zilelor ploioase si a frigului, toamna iti ofera o multime de activitati distractive si interesante care te ajuta sa petreci momente de calitate impreuna cu copilul. Si, cum nu te mai intalnesti niciodata cu varsta pe care o are acum micutul tau, este important sa marchezi acest sezon tomnatic cu cateva activitati care vor deveni amintiri de nepretuit peste ani.

Sedinta foto in aer liber

Culorile superbe in care este imbracata toamna, cu ale ei frunze uscate multicolore, nu pot fi trecute cu vederea. Salveaza peisajele superbe din parcuri, paduri sau dimprejurul casei tale in poze spectaculoase, dar nu uita sa iti asezi copilul in centrul lor. Puteti face apoi un album creat manual, in care sa adaugati simpaticele poze de sezon.

Joaca in frunze uscate

Nu ratati ocazia de a va juca prin covorul de frunze uscate colorate care s-au asezat pe toate potecile. Mergeti in parcuri sau in drumetii si aruncati-va in mormanul cu frunze, aruncati-le in aer, apoi selectati-le pe cele mai impresionante dintre ele si aranjati-le intr-un aranjament natural de toamna, alaturi de conuri de brad, ghinde sau castane.

Decoratiuni sau crafturi de toamna

Crengile copacilor si frunzele uscate pot deveni materiale de lucru pentru cele mai simpatice si distractive crafturi sau decoratiuni: ierbar, coronite pentru usa, tablouri, rame foto, masti, felicitari etc.

Costumatii si decoratiuni de Halloween

Sa nu uitam ca toamna gazduieste una dintre cele mai distractive si asteptate sarbatori de catre copii: Haloweenul. Cioplitul dovlecilor, alegerea costumelor, confectionarea decoratiunilor si, de ce nu, colindatul reprezinta doar cateva dintre activitatile pe care merita sa le pui in practica cu cel mic.

Culesul recoltelor

Toamna este sezonul in care se culeg merele, cartofii, perele, prunele sau dovlecii. Daca ai o casa la tara ori rude care locuiesc in zone rurale unde se mai respecta aceste traditii, nu ezita sa le faci o vizita impreuna cu copilul. Cel mic se distreaza adunand recoltele si in acelasi timp invata mai multe lucruri intersante despre agricultura.

Bunatati aburinde

Lasarea frigului peste intreaga natura te incurajeaza sa petreci mai mult timp in bucatarie si sa aprinzi iar cuptorul pentru a prepara cele mai delicioase placinte, deserturi si bunatati de sezon. Nu uita sa imparti aceasta activitate cu copilul, care se poate distra copios alaturi de tine in bucatarie.

Sursa foto: donebrilliantly.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare