Sarcina

#sarcina #alimentatie sarcina #alcool sarcina

Alimente de evitat in sarcina in timpul sarbatorilor de iarna

In timpul sarcinii, sistemul imunitar este slabit, ceea ce il face vulnerabil in fata bacteriilor si parazitilor. De sarbtori, atunci cand mesele festive sunt incarcate cu numeroase feluri de mancare, este indicat sa eviti anumite produse.

Carnea afumata, sushi , fructele de mare, sucurile si branzeturile nepasteurizate sunt extrem de nocive pentu femeile insarcinate.
 

Carne de curcan


Carnea de curcan trebuie gatita pana atinge temperatura de 180 de grade. Pentru a verfica acest lucru, este indicat sa folosesti un termometru pentru alimente. De asemenea, daca umpli curcanul, incearca sa prepari separat aceasta umplutura si o introduci in curcan atunci cand este deja preparata.

Interiorul curcanului nu se incalzeste atat de mult incat sa distruga toate bacteriile daunatoare.
 

Sucuri nepasteurizate


Atunci cand pe masa de sarbatoare se gasesc si sucuri de fructe, ai grija sa fie pasteurizate. Sucurile nepasteurizate sunt periculoase in timpul sarcinii, deoarece pot contine bacteria E.coli. Este indicat sa eviti si sucurile proaspat stoarse, deoarece pot contine bacterii daunatoare.
 

Carne afumata


Alte preparate de care trebuie sa te feresti de sarbatori in timpul sarcinii sunt preparatele din carne afumata. Evita si pateurile din carne, pestele afumat si salatele care contin afumaturi. Asigura-te ca produsele din carne pe care le consumi sunt conservate si din surse sigure.

De asemenea, evita si produsele din carne congelate. Carnea de afumata, de peste si fructele mare pot contine listeria, o bacterie extrem de periculoasa. Este astfel indicat sa consumi aceste preparate fierte sau gatite la cuptor.
 

Branzeturi nepasteurizate


Platourile cu branza si fructe sunt la mare cautare la masa de sarbatoare. Este insa indicat sa stai cat mai departe de branzeturile din lapte nepasteurizat. Aceste pot contine diverse bacterii, nocive pentru sarcina.

Este indicat sa eviti produsele precum branza de capra, feta, Brie, Camembert sau Roquefort . Alege cremele usoare de branza sau cheddar.

 

Sushi


La mesele festive, evita sa consumi produse din carne cruda, precum sushi sau alte preparate. Acestea pot contine bacterii si paraziti nocivi, care pot avea efecte extrem de severe. Daca iti plac preparatele tip sushi, incearca sa le prepari chiar tu, acasa, cu avocado si crab pregatit la cuptor.

Intoxicatia alimentara cu sushi poate duce la voma si deshidratare, ceea ce poate afecta fatul.
 

Scoici si fructe de mare


De sarbatori, stai cat mai departe de platourile cu scoici si fructe de mare. Daca gatesti tu astfel de alimente, asigura-te ca sunt bine fierte sau pregatite la cuptor, astfel incat toti parazitii si bacteriile sa fie distruse.

Arunca toate scoicile ale caror carapace nu se deschid dupa ce le-ai pregatit. Acest lucru indica ca scoicile respective nu erau proaspete. In acest fel vei evita posibilele intoxicatii alimentare .
 

Sampanie si bauturi alcoolice


Inainte de a consuma astfel de bauturi alcoolice, discuta cu medicul de familie. Acesta it poate recomanda anumite bauturi. Daca insa nu ai voie sa consumi alcool, poti ciocni un pahar cu apa minerala sau sucuri acidulate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele