Cresterea copilului

#activitati copii #activitati de vara #vacanta de vara #joaca #piscina #vacanta copii

Activitati distractive pentru copii in aceasta vara

Vacanta de vara este perioada preferata de cei mai multi copii pentru ca in aceasta perioada au tot timpul pentru a se bucura de cat mai multe activitati distractive. Desigur, nu trebuie neglijate lecturile de vara, temele da vacanta si diverse cursuri care sa ii imbogateasca cunostintele, dar nu uita ca vacanta, in cea mai mare parte este destinata distractiei.

Iata cateva activitati de vara pentru copii:

Plimbari cu rolele/bicicleta


Cel putin o data la trei zile, ar fi bine sa iesiti in parc pentru o plimbare cu rolele sau cu bicicleta, iar daca ai curajul necesar, poti incalta si tu o pereche de role. Cu siguranta va veti distra grozav impreuna - el isi va consuma energia exagerata, iar tu iti vei tonifia musculatura.

De asemnea, daca nu locuiti intr-o zona aglomerata, cu trafic intens, il poti lasa sa se plimbe in jurul casei ori de cate ori are chef, dar nu inainte de a-l atentiona sa fie foarte atent la masinile care circula pe strada.
 

Pescuit


Chiar daca sunteti amatori si nu aveti cele mai scumpe unelte in acest sens, o zi petrecuta la pescuit este o modalitate potrivita de a petrece o zi in familie si de a-i permite copilului sa se distreze, dar si sa invete lucruri noi. Nu va bazati insa pe "captura" de peste si pregatiti un cos cu mancare din care sa mancati atunci cand se face ora mesei.

Ai grija de asemenea sa ai la tine o umbreluta, o crema cu protectie impotriva soarelui si diverse jocuri ( rummy , palete de badminton etc).

 

Curs de olarit


Desi este foarte posibil sa nu doreasca in prima faza sa experimenteze olaritul, fii sigur ca se va bucura nespus la finalul zilei si iti va povesti luxul de detalii cu mare entuziasm. In plus, va ramane mereu cu amintirea, dar si cu vasul pe care l-a facut cu mana lui.
 

Vizita la ferma de animale


Copiii crescuti la oras nu sunt familiarizati cu viata de la tara si cu animalele care cresc in gospodariile romanilor, insa acest lucru nu trebuie sa reprezinte o problema. In preajma oraselor exista de obicei ferme de animale la care vizitatorii au accesul liber , de obicei in schimbul unei sume de bani. Imbraca-l corespunzator, ia la pachet ceva de mancare si apa de baut, aparatul foto si da-i liber la distractie.

 

Jocuri alaturi de copiii vecinilor
 

Asa cum tu te jucai in preajma casei alaturi de copiii vecinilor, asa o poate face si el. In cazul in care nu s-a format acest obicei (probabil din cauza faptului ca micutii se bucura mai mult de jocurile pe internet) ai putea sa ai initiativa si sa dai startul jocurilor. Vorbeste cu vecinii care au copii si spune-le ca ar fi o idee grozava daca micutii vostri s-ar juca impreuna in fata casei/blocului sau parc. Hocurile cu mingea, "v-ati ascunselea" sau "tara-tara vrem ostasi" sunt nemuritoare si cu siguranta ii vor distra pe copii asa cum au distrat si generatiile anterioare.
 

Iesire la piscina


Echipeaza-l pe copil cu un costul de baie, o pereche de ochelari subacvatici si un colac de salvare si mergeti la piscina. Cu siguranta se va distra foarte mult si isi va consuma excesul de energie. Ai grija doar sa ai la tine crema cu factor de protectie mare pe care sa o reaplici pe pielea copilului la fiecare doua ore.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului