Cresterea copilului

#copii #deficit de atentie copii #adhd copii #activitati copii adhd #jocuri copii adhd

Activitati de vara pentru copiii cu ADHD

Sa ai un copil cu ADHD este o provocare grea, dar si o oportunitate de a invata o multime de lucruri noi si utile pentru viata de zi cu zi. A venit vara, iar micutul tau are dreptul sa se distreze si sa se bucure de aventurile si peripetiile specifice anotimpului, la fel ca orice alt copil. Iata cateva exemple de activitati de vara educative si amuzante, potrivite pentru un copil cu ADHD si conditiile de care trebuie sa tii cont pentru programul lui!

Principalele reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand vrei sa introduci o activitate noua in rutina copilului cu ADHD este sa ai foarte multa rabdare cu el si sa nu ii dai foarte mult programul peste cap.

Copiii care sufera de deficit de atentie au nevoie de rutina, care ii ajuta functioneze in viata de zi cu zi si sa duca la indeplinire activitatile cotidiene. Este recomandat sa ai foarte mare grija cand anume introduci activitatile de vara in program, astfel incat sa nu resimta foarte mult schimbarile si sa devina agitat si confuz.

Activitati in aer liber pentru fiecare zi a saptamanii!

Introdu in rutina micutului tau activitati pe care sa le faceti saptamanal in aer liber, dar ai grija sa respecti mereu acealeasi zile, pentru aceleasi activitati.

De exemplu, puteti crea un program in care lunea sa mergeti mereu in parc, martea la cate un muzeu sau expozitie culturala, miercurea la parcul de distractii, joia cu bicicleta sau rolele si tot asa, cate o activitate pentru fiecare zi.

Puteti opta si pentru picnicuri, ore de lectura pe patura in parc, mersul la piscina sau la plaja si multe alte activitati relaxante.

Intalniri de joaca

Chiar daca sufera de ADHD, micutul tau nu inseamna ca trebuie sa devina un izolat social. El poate lega prietenii cu alti copii si acestea il ajuta foarte mult sa isi mai dezvolte stima de sine si abilitatile sociale, destul de afectate in cazul lui.

Organizeaza intalniri de joaca cu un numar limitat de copii. Este suficient sa chemi si unul sau doi prichindei. Nu este obligatoriu ca si aceia sa sufere de deficit de atentie. Nu este indicat sa stea in agitatia provocata de grupuri mari de copii, deoarece l-ar putea confuza.

Excursii si drumetii

Munte, mara, tara - toate pot fi destinatii care il pot ajuta pe micutul cu ADHD sa descopere noi lucruri si sa-si dezvolte noi abilitati, daca sunt introduse corespunzator in programul lui si le integreaza treptat.

De exemplu, puteti pastra weekend-urile pentru astfel de experiente in aer liber, de vara, avand totodata grija sa nu fie distante mari si micutul sa poata respecta, in mare parte, programul sau obisnuit de masa, somn, joaca etc.

Sporturi de vara

De la fotbal, volei, polo, inot si pana la alte idei de sporturi de sezon, toate pot fi activitati educative si amuzante pentru un copil cu ADHD.

Sportul ii permite copilului cu deficit de atentie sa isi consume energia in exces, specifica acestei afectiuni caracterizate in principal prin hiperactivitate. In plus, miscarea fizica ajuta la eliberarea unor chimicale in creier care joaca un rol esential in imbunatatirea atentiei si memoriei.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare