Cresterea copilului

#sarbatori pascale #oua #copil #familie #parinti #paste

Activitati amuzante de Paste pentru copii

Sarbatorile Pascale iti ofera prilejul de a te inconjura de cei dragi, fie ca este vorba de familie sau de prieteni. V-ati strans cu mic cu mare sa ciocniti un ou rosu si sa savurati cozonaci aromati, iar micutii il asteapta cu nerabdare pe iepurasul incarcat de cadouri si dulciuri. Pentru a le inveseli si mai mult ziua, dar si pentru a-i tine ocupati in timp ce tu robotesti prin bucatarie sau te ocupi de invitati, iata o serie de activitati distractive de Paste care sa ii incante pe cei mici.
 

 

Cine gaseste cele mai multe oua?

 

Iata un joc care ii va mentine pe copii activi pentru o perioada mai lunga de timp. Jocul este simplu si haios. Tot ce trebuie sa faci este sa ascunzi cat mai multe oua rosii prin casa sau prin gradina si sa ii provoci pe copii sa le gaseasca. Daca ai in vizita mai multi prichindei, atunci imparte-i in doua echipe, pentru a creste nivelul competitiei. Daca nu, fiecare copil poate juca pentru el.

Stabileste ca miza un premiu simbolic. Daca nu ai atat de multe oua vopsite , atunci foloseste oua decupate din carton. In felul acesta, poti ascunde mult mai multe oua si vei declansa o competitie si mai apriga. Pentru a face joaca si mai amuzanta, ascunde ouale prin casa, stinge lumina si lasa-i pe copii sa le caute cu ajutorul lanternelor.

 

Intrecerea de Paste

 

Fiecare copil primeste cate o lingurita si un ou fiert tare. Copiii formeaza un sir, iar unul dintre acestia este liderul. Copiii trebuie sa tina lingurita cu oul intr-o mana, la nivelul umerilor, si sa sara intr-un picior, urmarind traseul indicat de lider: printre scaune, pe sub mese, pe scari etc. Castiga copilul care reuseste sa ajunga la destinatie fara sa scape oul si fara sa se odihneasca pe ambele picioare in timpul jocului.

 

Ghiceste: cate oua sunt in cos?

 

Mai tii minte jocul de televiziune „Pretul corect”? Facea deliciul familiei atunci cand unul dintre voi reusea sa se apropie de valoare premiilor puse in joc. Cu toate ca acest concurs nu se mai difuzeaza, ideea ramane inca interesanta, mai ales pentru cei mici, dornici de provocari.

Umple un cosulet cu cat mai multe oua din ciocolata. Daca este posibil, opteaza pentru unele mai mici decat cele gen Kinder, pentru ca in felul acesta vei folosi deodata foarte multe oua si vei starni amuzamentul competitiei. Fiecare copil trebuie sa scrie pe un biletel cate oua crede ca se afla in cos. Cine se apropie de valoare, castiga.

 

Gaseste-ti perechea!

 

Decupeaza cat mai multe oua din carton, de diverse culori si apoi taie-le in doua, folosind cat mai multe unghiuri trasnite, ca si cum ai vrea sa creezi piese pentru un puzzle greu de descifrat. Amesteca-le si lasa-i pe copii sa gaseasca perechea. Cine reconstruieste cele mai multe oua, castiga.

 

Ghici ghicitoarea mea!

 

Tot cu ajutorul cartonului colorat si a foarfecei, decupeaza oua si taie-le in doua. Pe o parte scrie o ghicitoare , iar pe cealalta raspunsul. Imparte copiii in doua echipe si ofera-le acelasi numar de ghicitori. Echipa care reuseste sa ofere cele mai multe raspunsuri corecte, castiga.
 

Intrecere... cu oua

 

Inainte de inceperea jocului, traseaza cu ajutorul unei crete sau a unei bande colorate un traseu haios, care sa includa cat mai multe obstacole, cum ar fi scaune sau mese pe sub care copiii trebuie sa treaca. Ofera fiecarui copil cate un ou fiert tare si cate o lingura. Copiii trebuie sa impinga oul cu lingura respectand traseul, pana cand ajung la destinatie. Pentru a face jocul si mai distractiv, una dintre regulile jocului se schimba: copiii trebuie sa impinga oule cu nasul. Forma oualor le va da batai de cap in a duce traseul pana la capat.


 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului