Sarcina

#oboseala #test de sarcina #pofte #modificari hormonale #semne sarcina #sani umflati

6 semne care iti arata ca ai putea fi insarcinata

Atunci cand experimentezi diferite simptome, cum este oboseala sau starea de greata, si nu stii pe seama carui factor sa le pui, inseamna ca ai putea fi insarcinata. Fii atenta la semnalele pe care ti le transmite corpul, de vina sunt hormonii care isi fac de cap chiar inainte ca testul de sarcina sa iti confirme faptul ca vei deveni mama. Iata sase semne care iti arata ca ai putea fi gravida!

1 Sanii sunt umflati

Inflamarea sanilor este o des intalnita la femei. Tesutul mamar este deosebit de sensibil la schimbarile hormonale si de aceea sanii sunt printre primele parti ale corpului care reactioneaza. Motivul este legat de progesteron si hCG (hormonul asociat cu aparitia starii de greata) care iti inunda corpul dupa ce ovulul este fecundat.

2 Crampe

Crampele reprezinta un alt semn care iti indica o posibila sarcina. Disconfortul care apare atunci cand te doare burta este declansat de momentul in care ovulul fertilizat se ataseaza de peretele uterului, ceea ce duce la inflamarea cervixului.

3 Oboseala

Starile de oboseala apar tot timpul, indiferent daca esti insarcinata sau nu, insa daca tot ceea ce iti doresti atunci cand esti la munca este pui capul pe perna, inseamna ca trebuie sa iti cumperi un test de sarcina. Ginecologii afirma ca din primele 2doua saptamani de sarcina, fatul incepe sa consume caloriile tale, de aceea te simti secatuita de puteri.

4 Se schimba culoarea sfarcurilor

Un alt semn vizibil este faptul ca sfarcurile devin mai inchise la culoare. Hormonii sarcinii afecteaza activitatea melanocitelor, acele celule responsabile pentru culoarea sfarcurilor tale. Femeile cu pielea inchisa la culoare vor observa modificarea abia din a opta saptamana de la conceptie.

5 Durerile de cap

Sarcina poate declansa usoare dureri de cap, in special in primele saptamani, insa acestea vor disparea treptat pe masura ce corpul se adapteaza la schimbarile hormonale.

6 Poftele

Chiar daca nu esti o persoana care pofteste in general, apetitul pentru diverse produse alimentare va fi mult mai ridicat in aceasta perioada. Asta pentru ca tu esti destul de obosita, iar organismul are nevoie de carbohidrati in plus pentru a putea mentine nivelul de energie ridicat.

Sursa foto: steadyhealth.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele