Cresterea copilului

#educatie # educatie copil #copil # comportament copil #modelare comportament

6 ponturi pentru a modela frumos comportamentul copilului tau

Copiii sunt bombardati cu stiri violente provenite din mass-media, jocurile par sa fie din ce in ce mai agresive, iar internetul este plin de povesti bizare. Toate acestea ii pot influenta comportamentul copilului, de aceea este important sa ii prezinti si aspectele placute ale vietii. Iti prezentam cateva ponturi pentru a-l invata pe copilul tau ce inseamna compasiunea.


1. Arata-i compasiune

Atunci cand este bolnav sau speriat, copilul are nevoie sa simta ca este protejat si ingrijit. Arata-i bunatate si ai grija de el. Astfel, el va fi influentat de comportamentul tau fata de el si il va imita pe viitor.


2. Vorbeste-i despre eroi

Povesteste-i copilului tau despre situatii in care pompierii sau militarii au reusit sa ajute persoanele nevoiase si sa le salveze vietile. In acest mod, copilul va invata ca exista si oameni binevoitori pe lume.


3. Invata-l sa fie responsabil

Permite-i copilului tau sa te ajute la treburile din jurul casei, chiar daca acestea sunt doar sarcini mici. De exemplu, fa-l responsabil cu hranirea si ingrijirea animalelor de companie. Copilul va sti cat este de important sa nu ii dezamagesti pe cei din jur si sa ii ajuti atunci cand au nevoie.


4. Fii bun cu cei din jur

Daca tu le vei arata compasiune persoanelor din jurul tau, acest sentiment va fi indus si copilului tau. Ajut-o pe vecina ta cu plasa de cumparaturi, cedeaza locul persoaneleor varstnice in autobuz sau multumeste-i vanzatoarei de la magazinul din cartier. Toate aceste mici gesturi ii vor modela intr-un mod placut comportamentul copilului tau.


5. Vorbeste-i despre agresiunile fizice


Pentru ca cel mic sa inteleaga ce inseamna agresiunea fizica si ce consecinte poate avea o astfel de actiune atat asupra agresorului, cat si asupra persoanelor agresate, este important sa discuti cu el, sa ii prezinti cazuri reale si sa ii explici ce este bine si ce este rau sa faca.


6. Invata-l sa respecte regulile

Este important ca cel mic sa stie ca orice actiune pe care o intreprinde poate afecta alte persoane. De aceea, invata-l sa respecte regulile de baza si sa nu se abata de la norme. De asemenea, aminteste-i ca de fiecare data cand greseste trebuie sa isi asume responsabilitatea pentru faptele lui.

Sursa foto: babble.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului