Cresterea copilului

#copii #povesti #calatorii #carioci #carti de colorat #Fazan #tapiserie masina #cantece pentru copii

5 trucuri sa-ti tii copiii ocupati in timpul unei calatorii lungi

"Tati, mami, am ajuns? Cat mai avem, m-am plictisit!". De cate ori nu ai auzit intrebarile acestea in lungile voastre calatorii impreuna? Desi foarte frumoase, vacantele in care drumul este indelungat pot insemna o adevarata problema pentru voi, cat si pentru copii, din cauza faptului ca  se plictisesc repede. Transforma calatoria in una placuta pentru toata familia, cu aceste 5 jocuri si activitati simple, dar si educative in acelasi timp.

1 Lasa-l sa deseneze pe geam

Daca nu stiai, afli acum. Ia cu tine un set de carioci lavabile si lasa-i imaginatia pustiului tau sa zburde. Ofera-i drept suport pentru desen geamul din spate al masinii. Desenati impreuna diverse peisaje, jucati "X si 0" etc.

Roaga-l sa deseneze numai pe geam, in caz contrar s-ar putea ca tapiseria masinii sa aiba si ea nevoie de curatare.

2 Jucati "Fazan"

Un joc distractiv, in care se pot implica toti membrii familiei, este "Fazan". Cineva spune alfabetul in gand, iar cand aude cuvantul "stop", trebuie sa spuna litera la care s-a oprit si un termen care incepe cu ea. Apoi altcineva formeaza un alt cuvant cu ultimele doua litere din cuvantul precedent. Se joaca pana cand unul dintre participanti nu mai gaseste nicio solutie.

3 Jucati-va "de-a picnicul"

"Ma duc la picnic si iau cu mine ... un ananas", apoi alt copil sau parinte "Ma duc la picnic si iau cu mine un ananas si ... o banana". Se va repeta sintagma, cu conditia pastrarii legumelor si fructelor precedente. Cand cineva uita sa repete un aliment, jocul se va relua.

4 Ofera-i carti si creioane colorate

Copiilor le place la nebunie sa coloreze si ii poti tine ocupati cu ajutorul unor carticele de colorat pe care le vei lua cu tine in masina. Alege creioane care se sterg usor cu apa astfel incat, in cazul in care cel mic deseneaza pe tapiseria masinii, petele se vor indeparta fara probleme.

5 Ascultati muzica pentru copii

"Ratustele mele pe apa s-au dus/Ratustele mele pe apa s-au dus/ Stau cu capu-n apa si codita-n sus...". Cumpara-i un CD sau uploadeaza pe un stick cantece cu muzica pentru copii si cantati impreuna. Acelasi lucru il poti face si cu povestile pentru copii.

Sursa foto: vanillajoy.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare