Cresterea copilului

#bebelusi #calatorie bebelus #bagaj bebelus #jucarii bebelus

5 trucuri pentru o calatorie usoara si placuta cu bebe

Pentru unii parinti, calatoria cu bebe este un adevarat calvar, in timp ce pentru altii, drumul pana la destinatie este o placere. Cu siguranta, vrei sa afli cum reusesc unii parinti nu doar sa se bucure de calatorie cand au in grija un bebelus, dar chiar se si relaxeaza si distreaza in acelasi timp. Afla trucurile parintilor care stiu sa faca din mersul in calatorie cu bebe o aventura frumoasa si placuta!

1. Bagaj pentru bebe

Nu vrei sa te incurci amestecand lucrurile bebelusului in trei bagaje diferite si sa risti sa uiti acasa lucruri importante. Cel mai bine este sa iti faci o lista cu tot ce trebuie sa iei in calatorie pentru bebe si sa ii cumperi un geamantan micut, dar care sa fie doar al lui.

Pastreaza la suprafata sau in geanta de mana pentru bebe lucrurile de care ai nevoie mai des - lapte, scutece, biberoane, lucruri de schimb, medicamente etc.

2. Mijloc de transport confortabil si rapid

Calatoria cu bebe poate fi confortabila, dar daca ai de mers 10-15 ore cu mai multe mijloace de transport, s-ar putea sa nu fie foarte usor, nici pentru tine, nici pentru el.

Asadar, stabileste cel mai scurt traseu pana la destinatia aleasa, dar si cel mai confortabil mijloc de transport. Avionul ramane unul dintre cele mai rapide si mai comode mijloace de transport pentru calatoria cu bebe, dar daca aceasta varianta nu iti este la indemana, orienteaza-te catre masina sau tren. Compara orele de mers si conditiile de transport ale masinii personale cu ale unui tren si fa alegerea cea mai buna.

Sigur ca trebuie sa iei in calcul mai multe variabile - atat in cazul autoturismelor, cat si al trenului - temperatura de afara, calitatea drumului, experienta soferului, numarul de ore etc. Alegeti cea mai convenabila varianta.

3. Calatorii nocturne sau in intervalul de somn al bebelusului

Multi parinti prefera sa calatoreasca cu bebe fie pe timpul noptii, daca drumul este lung, fie in intervalul orar din zi in care de obicei doarme, daca traseul este ceva mai scurt scurt.

Este mult mai comod pentru tine, deoarece copilul se va trezi doar sa pape sau poate nici atunci, daca distanta este scurta, si nu vei simti ca esti la drum cu un copil mic dupa tine. Bebelusul nici nu apuca sa se trezeasca sau dezmeticeasca pana ajungeti la destinatie.

4. Jucariile preferate ale bebelusului!

Este important sa fii pregatita si pentru situatia in care copilul nu va dormi pe parcursul calatoriei sau intervalul de mers nu corespunde programului lui de somn.

Bebelusii au nevoie de multa atentie si se plictisesc foarte repede. Pe langa faptul ca trebuie sa stai tot timpul cu el, este important sa ai pregatiti si cativa asi in maneca pentru a-l tine ocupat s a-i distrage atentia de la drum.

De la suzeta de care nu se desparte in nicio zi, muzica pe care o asculta mereu cu mare drag, pana la jucariile lui preferate sau cartea cu povestea pe care adora sa o auda oricand, este indicat sa te aprovizionezi cu aceste mici secrete de relaxare si amuzament.

5. Rezerve de apa si mancare

Principala cauza a plansului la bebelusi este foamea sau setea.

Este foarte important sa te aprovizionezi cu suficient lapte praf sau cu alimente pentru bebe, pentru a nu risca sa ramai in pana si bebe sa devina iritat si sa planga tot drumul.

Foto: Privatelosangelestours.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului