Cresterea copilului

# calatorie cu masina #masina #copii #vacanta #nevoi copil

5 moduri de a alunga plictiseala copilului in calatoria cu masina

Planuiti o vacanta in familie si v-ati ales ca mijloc de transport autorurismul personal. Daca aveti de mers foarte multe ore cu masina, este important sa va "inarmati" cu o serie de idei, jocuri si jucarii cu care sa alungati plictiseala copilului, astfel incat sa evitati accesele de furie si intrebarile repetate "am ajuns deja?", "mai avem mult", "cat mai avem?", care pot deveni stresante si iritante.

1. Tableta sau laptopul

Chiar daca vrei sa previi dependenta copilului de gadgeturi si jocuri video, acestea te pot salva de crizele de isterie ale micutului in timpul calatoriilor lungi cu masina. Asadar, plecarea in vacanta nu este momentul prielnic pentru a-l "detoxifia" de aceste inventii tehnologice. Un joc bun si vizionarea unui film sau desen animat va pot oferi zeci de minute de liniste in drumul parcurs pana la destinatie.

2. Carti de citit si colorat

Daca micutul tau este innebunit dupa anumite personaje de poveste, atunci nu ezita sa-i cumperi cateva carti cu povesti legate de acestea, care-i vor capta atentia. Nici cartile de colorat nu trebuie sa lipseasca din bagaj, mai ales daca este pasionat de desen.

3. Jocuri in familie

In afara obiectelor si jucariilor preferate, mai puteti castiga ceva timp relaxant in drumul pana la destinatie invatand copilul sa joace "Fazan", "Adevar sau provocare", "Ce incape intr-un geamantan?" sau alte joculete in care sa va implicati toti si sa va distrati impreuna o buna bucata de vreme.

4. Lectia de geografie si biologie

Transformati drumul si zonele prin care treceti cu masina intr-o metoda de a capta curiozitatea si interesul copilului. Vorbiti-i despre formele de relief prin care treceti, despre istoria orasului pe care-l traversati si incurajati-l sa recunoasca si sa numeasca toate animalele pe care le vede pe traseu.

5. Pauze scurte, dar dese

Nu in ultimul rand, evitati sa parcurgeti sute de kilometri in masina fara nicio pauza. Copilul are nevoie sa "schimbe locul" din cand in cand, sa-si dezmorteasca mainile si picioarele si sa exploreze putin locurile prin care treceti, pentru a se incarca cu energie si a rezista tot restul calatoriei in masina. Pauzele mici si dese reprezinta o metoda eficienta de a alunga plictiseala copilului in calatoria cu masina si de a-l inarma cu mai multa rabdare.

Sursa foto: childalert.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului