Cresterea copilului

#parinti #copii #educatie copii #educatori

5 lucruri despre copii pe care educatorii nu le inteleg pana nu devin parinti

Educatia copiilor se formeaza cel mai bine in primii ani de invatamant, iar cadrele didactice joaca un rol important in dezvoltarea prichindeilor. Felul in care profesorii si educatorii reusesc sa comunice cu cei mici depinde de personalitatea fiecaruia, insa, se pare ca, cei care sunt la randul lor parinti pot intelege mai bine nevoile copiilor. Iata cateva abilitati pe care cadrele didactice care au devenit parinti le au, spre deosebire de profesorii si educatorii care nu au experimentat inca rolul de parinti.


1. Stiu cum sa discute cu parintii

Desi atat educatorii si profesorii care au copii, cat si cei fara copii, folosesc un limbaj formal atunci cand stau de vorba cu parintii celor mici, cadrele didactice care au un prichindel acasa ii pot intelege mai bine pe parinti si le pot explica cu mai multa usurinta situatia in care se afla cel mic. Astfel, educatorii si profesorii care au copii pot spune "Stiu despre ce vorbiti, copiii mei fac aceleasi lucruri".


2. Stiu cum sa vada dincolo de zambetele copiilor

Un copil poate ascunde durerea sau supararea in spatele unui zambet, iar educatorii si profesorii care sunt deja parinti pot citi tristetea copiilor, chiar daca acestia nu sunt ai lor. Este vorba despre instinctul parintesc, care se dezvolta odata cu aparitia unui copil. Spre deosebire de acestia, cadrele didactice fara copii recunosc mai greu pe chipul celor mici problemele care ii apasa.


3. Stiu cat de mult pot afecta cuvintele

Cuvintele pe care profesorii ori educatorii le adreseaza copiilor ii pot afecta, uneori, destul de mult. Se pare ca, cei care sunt parinti sunt mai atenti la cuvintele pe care le rostesc elevilor, intrucat stiu ca cei mici pot fi afectati de cele spuse.


4. Stiu cat de importanta este pauza

Cadrele didactice care au copii inteleg mult mai bine importanta pauzei, intrucat stiu ca prichindeii au nevoie de energie pentru a rezista unei zile obositoare. Cei mici se "alimenteaza" cu energie prin jocuri, astfel vor reusi sa fie activi pe intreaga perioada a zilei. Educatorii care au deja copii stiu cum se manifesta acestia cand sunt obositi si le ofera sansa de a se reincarca cu energie.


5. Stiu cand si cum sa negocieze

Se pare ca profesorii care au copii stiu mai bine cum sa ii determine pe cei mici sa fie cuminti sau atenti la ore. Ei stiu cum sa negocieze cu ei si sa ii faca sa fie ascultatori, intrucat si-au perfectionat tehnica cu prichindeii de acasa.

sursa foto:[[//www.everydayfamily.com]]
autor: Diana Matei

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului