Cresterea copilului

#copii #ochelari #aparat dentar #situatii stanjenitoare

3 situatii stanjenitoare prin care trec copiii

Mai devreme sau mai tarziu, fiecare persoana trece printr-o situatie stanjenitoare in public. Cu cat crestem si ne maturizam, cu atat suntem mai predispusi la a ne simti rusinati de ceea ce ni se intampla de fata cu alte persoane. Tot ce ne dorim in acele momente este sa ne facem nevazuti, sa credem ca visam sau sa ne rugam ca persoanele din preajma noastra sa nu fi remarcat elementul stanjenitor. Si copiii trec prin momente jenante in public.

Pana la varsta de 3-4 ani, copiii nu se simt rusinati de situatiile stanjenitoare, ba chiar se amuza. Dupa aceasta varsta, copiii incep sa inteleaga mai bine ce se intampla cu corpul lor si incep sa aiba preferinte, cum ar fi cele in materie de haine. Iata 3 situatii stanjenitoare prin care trec copiii.

1 Scapa gaze in public

Scapatul gazelor in public este una dintre cele mai comune situatii stanjenitoare prin care trece un copil. Chiar daca nu sesizeaza nimeni, copilul tot se simte prost pentru ceea ce a facut, dar uita repede incidentul. In schimb, daca persoanele din jur (alti copii) incep sa exclame si sa se intrebe cine este de vina, copilul va fi foarte rusinat si, pentru moment, ii va fi teama sa nu fie stigmatizat.

2 Poarta ochelari

Copiii pot fi rautaciosi uneori si pot jigni cu usurinta alti copii. Ochelarii sunt o reala problema la varsta copilariei, cand cel care ii poarta este numit "aragaz cu patru ochi". In mod normal, nimeni nu ar trebui sa se lege de un astfel de detaliu, dar daca afli ca juniorul tau este luat peste picior de colegi sau prieteni, incearca sa-i explici ca nu are de ce sa se simta rusinat sau stanjenit.

3 Poarta aparat dentar

La fel ca in cazul ochelarilor, si aparatul dentar este detectat imediat de ceilalti copii si din cauza lui juniorul tau poate fi pus intr-o situatie jenanta. Nu este suficient sa-i spui copilului ca este frumos si ca nu ar trebui sa-i asculte pe cei din jur. Specialistii spun ca este mult mai util sa-i spui copilului: "Eu te consider frumos indiferent cum ai fi, dar stiu ca unii copiii rad cand esti diferit. Mi s-a intamplat si mie cand eram de varsta ta".

Sursa foto:princesswithapen.hubpages.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare