Alaptarea

# alaptare de succes #pompa de san #cursuri despre alaptare #mastita

4 sfaturi de la experti pentru o alaptare de succes

 

Alaptarea poate fi o experienta neplacuta pentru mame, necunoscutele, infundarea canalelor sau mastita fiind primele obstacole in calea hranirii naturale a bebelusului tau. In plus, nevoia celui mic de a avea lapte nu tine cont de cat de obosita esti si nici de starea ta de sanatate. Acesta are nevoie de alaptare, tu iti dorest acest lucru, insa micile probleme care pot sa apara ajung uneori sa impiedice complet procesul de alaptare.

Alaptarea insa este benefica atat pentru tine, cat si pentru micutul tau. Potrivit celui mai recent studiu, publicat saptamana trecuta in revista americana Obstretica si Ginecologie, citat de Huffington Post, daca 90% din mamele de peste Ocean ar alapta, atunci ar exista cu 53.000 mai putine cazuri de hipertensiune arteriala, rata infarcturilor ar fi mai mica cu 14.000 de cazuri, iar incidenta cazurilor de cancer de san ar fi mai mica cu 5.000 de paciente. Aceste cifre sunt o estimare si provin din datele colectate de la 1,88 milioane de femei cu varste cuprinse intre 15 si 70 de ani.

Iata 4 sfaturi de la doi experti americani cu ajutorul carora poti trece peste orice problema si te poti bucura o alaptare de succes.

1 Urmeaza cursuri despre alaptare

Doctorul Ann Borders, medic obstretician la NorthShore University HealthSystem din Chicago, recomanda ca inainte sa nasti sa urmezi un curs despre tehnica alaptarii. Chiar daca ai mai alaptat in trecut, dar te-ai confruntat cu probleme legate de alaptat , cum ar fi productia insuficienta de lapte sau mastita, poti urma de asemenea aceste cursuri. Preturile variaza intre 50 de lei si 200 de lei pentru o sedinta.

2 Apeleaza la moasa din spital

Probabil nu iti sta mintea la asta chiar dupa ce ai nascut, insa nu uita sa ai o discutie cu moasa sau asistenta de la neonatologie despre cum ar trebui sa alaptezi. Daca ai canalele mamare infundate, cel mai probabil bebelusul nu apuca cu gura cel putin 3 centimetri din mamelon. Punerea corecta la san face posibila golirea canalelor de lapte in timpul alaptarilor. Recomandarile vin de la consilierul in alaptare Mary Ryngaert, din cadrul Centrului pentru Alaptare si Nou-Nascuti al Universitatii Florida.

3 Relaxeaza-ti bebelusul

In primele zile de viata ale nou-nascutului, este esential ca intre tine si el sa aiba loc un contact relaxant, care sa stimuleze hranirea la san si sa declanseze acei hormoni care indeamna la alaptat. Cea mai buna modalitate prin care poti face asta este sa-l asezi pe cel mic dezbracat direct pe pielea ta, este de parere Marry Ryngaert.

4 Ce faci cand te dor sanii

Atunci cand sanii tai sunt plini de lapte este important sa-igolesti, altfel vei dezvolta mastita. In caz ca cel mic nu are forta necesara sa iti desfunde canalale, poti apela la o pompa de san, electrica sau manuala. Potrivit lui Ann Borders, poti scapa de durere si apeland la solutii la indemana in casa,

Sursa foto: parenting-with-love.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele