Cresterea copilului

#bicarbonat #aloe vera #usturoi #remedii copii #remedii arsuri solare #remedii ciupituri

4 remedii naturiste pentru copilul tau impotriva muscaturilor de insecte si arsurilor solare

Dragostea pentru natura pe care i-o insufli copilului tau poate avea si efecte nedorite pe trupul sau. Oricat de placut ar fi afara, muscaturile de insecte sau arsurile solare sunt aproape inevitabile pentru micutul tau. Iar atunci cand basicile sau iritatiile isi fac aparitia, tu te grabesti sa il tratezi cu cremele din comert, de cele mai multe ori pline de chimicale.

Ce-ar fi oare daca ai da o sansa si remediilor naturiste, mai putin cunoscute, dar cu aceleasi efecte vindecatoare? Iata patru solutii naturale pe care le poti incerca vara aceasta!

1. Bicarbonat de sodiu

Amesteca bicarbonat de sodiu cu putina apa pana ce ai realizat o pasta. Apoi, din crema astfel obtinuta, aplica atat cat este nevoie pe zonele rosii care il mananca sau il ustura pe copilul tau. "Bicarbonatul de sodiu are proprietati alcaline care ajuta la neutralizarea muscaturilor provocate de insecte", afirma Lawrence Rosen, medic pediatru, coautor al cartii "Treatment Alternatives For Children", citat de babble.com.

2. Otet de mere

Intepaturile de albina sunt extrem de dureroase, iar in urma lor pielea ramane umflata, sensibila si rosie. Il poti ajuta pe cel mic cu o bucata de tifon inmuiata in otet de mere. Maseaza un minut zona intepata, timp in care otetul va calma pielea si va ajuta la reducerea umflaturii provocate de acul albinei.

3. Aloe vera

"Daca ai o planta in casa, aceea trebuie sa fie aloe vera", spune doctorul Rosen. "Gelul lipicios care se gaseste inauntrul frunzelor tepoase contine numeroase substante naturale care blocheaza durerea, mancarimea, inflamarea si infectia, in timp ce grabeste vindecarea", completeaza specialistul. Acest remediu este deosebit de eficient in cazul arsurilor solare.

4. Usturoiul pisat

Otita externa apare la copii in special atunci cand inoata, de aceea este cunoscuta si sub denumirea de "urechea inotatorului". Odata cu apa, in ureche intra si bacterii sau fungi care se raspandesc local si il fac pe copil sa planga de durere.

Zdrobeste un catel de usturoi si amesteca-l bine cu o lingura de ulei de masline. Incalzeste usor compozitia si indeparteaza apoi usturoiul ramas. Toarna cateva picaturi in urechea afectata pana va scapa de durere.

Sursa foto: healthychild.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului