Cresterea copilului

#parinte #copil #crestere copil #parinte singur

4 ponturi pentru a creste mai usor un copil, daca esti parinte singur

Cresterea unui copil nu este o misiune deloc usoara, ce poate fi comparata cu o calatorie pe mare, cu zile furtunoase in care valurile iti dau batai de cap, dar si cu zile senine in care te poti bucura de soarele si linistea de dupa furtuna. Asa se intampla si in cazul cresterii copiilor: sunt zile in care totul decurge minunat si zile in care ti-ai dori sa ai cateva momente de liniste, iar daca in aventura pornesti singur, calatoria va fi mai dificila. Iata cateva ponturi care te-ar putea ajuta sa-ti cresti copilul frumos, daca esti parinte singur!


1. Stabileste un program

Orele de culcare si trezire ale micutului, precum si cele in care iei mesele alaturi de copilul tau trebuie respectate cu regularitate, deoarece astfel cel mic va avea sentimentul de siguranta, iar tu iti vei putea desfasura celelalte activitati conform programului prestabilit. Aceasta rutina este benefica, deoarece atat tu, cat si copilul veti sti care sunt orele pe care le veti petrece impreuna.


2. Fa-ti timp de joaca

Oricat de ocupata ar fi ziua ta de munca, nu uita sa iti faci timp sa te joci cu cel mic. Intrucat este deja dezavantajat ca nu se poate bucura de ambii parinti, este important sa nu il faci pe micut sa se simta singur si abandonat. Asadar, aloca in fiecare zi cateva clipe libere in care sa te joci cu prichindelul tau. Aceste activitati ii vor face bine copilului, dar te vor ajuta si pe tine sa te relaxezi.


3. Cauta si accepta sprijin

Sa ceri ajutor nu este o rusine, mai ales atunci cand esti parinte singur. Asadar, este recomandat sa iti creezi o retea de prieteni de nadejde, pe care sa te poti baza atunci cand ai nevoie. De exemplu, daca esti fortat de imprejurari sa stai mai mult la serviciu si nu reusesti sa ajungi sa iei copilul de la scoala sau de la gradinita, este ideal sa ai un grup de prieteni la care sa poti apela. In plus, prietenii tai te pot ajuta si cu treburile din gospodarie pe care nu le poti face singur.


4. Fa echipa cu prichindelul tau

Intr-o familie in care exista un singur parinte, este important sa existe o relatie apropiata intre acesta si copil. Asadar, incearca sa creezi o legatura puternica intre tine si copil si fa-l sa inteleaga ca, in unele momente, ai nevoie de ajutorul lui pentru anumite treburi casnice. Psihologii recomanda sa ii vorbesti copilului despre importanta de a forma o echipa, in care calitatea principala sa fie increderea reciproca.

Sursa foto: travel.ninemsn.com.au

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare