Cresterea copilului

#sarbatori de iarna #sarbatori in familie #craciun in familie #activitati copii

4 moduri de a petrece mai mult timp cu copiii de sarbatori

Perioada sarbatorilor este una speciala, care strange toata familia la un loc si ofera sansa de a petrece momente memorabile alaturi de copii si ceilalti apropiati ai vostri. Insa pregatirile de sarbatori, vizitele, musafirii si forfota dintre Craciun si Revelion este posibil ca mai mult sa va indeparteze, decat sa va apropie. Iata cateva trucuri sau moduri in care puteti petrece mai mult timp impreuna cu copiii, inainte si in timpul sarbatorilor!

A petrece un timp de calitate alaturi de copii si familie nu inseamna doar ingrijirea lor sau vacantale alaturi de ei. Exista mult mai multe modalitati, si inainte si in timpul, dar si dupa sarbatori in care poti fi in compania micutilor tai si a taticului, fructificand la maxim timpul petrecut cu ei.

1 Implica toata familia in pregatirile de sarbatori!

Delegarea sarcinilor pentru pregatirea preparatelor pentru masa de Craciun , curatenia casei si impodobirea bradului , dar si pentru achizitionarea cadourilor poate fi o activitate de familie educativa si distractiva.

Nu implica micutii in cumpararea si impachetarea cadourilor, pentru a nu le distruge mitul conform caruia exista Mos Craciun, dar in rest, fii creativa si roaga-i sa te ajute la curatenie, in bucatarie, la cumparaturi si in alte treburi.

Puteti improviza jocuri dragute in timp ce stergeti praful sau dati cu aspiratorul si va puteti amuza copios de formele inedite de prajituri pe care le creati impreuna sau de felul in care aluatul se lipeste de manute.

Aveti sansa sa comunicati mai mult si sa legati o relatie mai stransa intre voi si copii, dar si sa va reamintiti cele mai dragi si interesante traditii si obiceiuri de Craciun.

2 Petreceti prima zi de Craciun in familie !

Faceti o traditie din a petrece prima zi de Craciun doar in compania copiilor. Incercati sa va rezervati dimineata de Craciun doar pentru voi doi si cei mici, in care sa desfaceti cadouri si sa mancati bunatati si abia apoi faceti planuri sa va strangeti laolalta cu alti membri ai familiei (bunici, nasi, fini, verisori etc).

3 Nu exagerati cu vizitele si musafirii!

Nu va programati fiecare zi din aceasta perioada pentru vizite sau musafiri. Este important sa petreceti cateva zile doar intre voi, in care sa va planuiti si ceva activitati de familie - iesiri la plimbare, mers la patinoar, jocuri de grup, de societate, mers la cinema, filme de vazut impreuna acasa, cu floricele si tot tacamul, vizitarea de targuri de Craciun , excursii la munte etc.

4 Inchideti televizorul, calculatorul si telefonul de serviciu!

Pe perioada sarbatorilor, adopta varianta unplugged. Scoate din priza tot ce te poate scoate din spiritul sarbatorilor si te indeparteaza de familia ta. Daca fiecare membru al familiei se asaza fie la televizor, fie la laptop sau calculator, timpul petrecut cu cei dragi se diminueaza si se rateaza momente minunate si memorabile.

Inchideti telefoanele de serviciu, pentru a evita sa fiti deranjati si distrasi de la ceea ce e mai important - liniste, relaxare, destindere etc.

Aceste dizpozitive sunt o sursa de stres si unele dintre lucrurile impiedica multe familii sa se bucure de compania membrilor ei si de a petrece timp de calitate alaturi de copii, care au nevoie de dragostea, afectiunea si atentia parintilor pentru a creste mari si sanatosi.

Lasati spiritul srabatorilor sa va cuprinda si faceti planuri numai impreuna, ca o familie unita, si incercati sa gasiti intotdeauna activitati in care sa puteti implica si copiii.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Sfatul expertului