Cresterea copilului

#vacanta de vara #inteligenta copil #copii #copil #vacanta copii #activitati vacanta

Vacanta de vara: Activitati distractive care dezvolta inteligenta copilului

Vacanta mare a inceput, iar inainte ca micutul tau sa prinda gustul leneviei si relaxarii complete, asigura-te ca preocuparile lui includ si activitati intelectuale, care-l ajuta sa-si mentina creierul "in forma" pentru scoala. Pentru ca aceste activitati sa suscite interesul copilului, este important sa fie distractive, doar este in vacanta, nu?! Iata cateva activitati interesante pe care sa le strecori in programul de vacanta al copilului, pentru a-i stimula inteligenta!

Cursuri sportive

Inscrierea copilului la un sport, pe timpul verii, nu reprezinta doar o metoda de a face miscare fizica. Indiferent ca este fotbal, gimnastica, inot, tenis sau alt tip de sport, inscrierea copilului la cursuri organizate, sub indrumarea si atenta supraveghere a unui antrenor, reprezinta si un exercitiu de stimulare intelectuala. Sporturile de echipa ajuta copiii sa invete strategii logice, sa gaseasca solutii creative, sa respecte reguli si sa dezvolte o gandire organizata, esentiale pentru stimularea inteligentei micutului.

Boardgames

Rummy, carti, Monopoly, Nu te supara frate, Scrabble - aceste jocuri se pot transforma in activitati distractive si antrenante intelectual pentru vara si merita jucate in aer liber - in parc, la padure, la piscina, pe munte etc. Reprezinta unele dintre jocurile care stimuleaza cel mai mult gandirea copilului.

Explorarea naturii: o lectie de geografie, biologie sau zoologie

Transformati plimbarile in aer liber - in oras sau in afara lui - in lectii distractive de geografie, biologie sau zoologie. Drumetiile la munte, vacantele la mare sau in afara tarii se pot dovedi activitati distractive care stimuleaza intelectul copilului si ii imbogatesc cultura generala, daca aveti grija sa luati si un atlas geografic sau enciclopedie cu voi. Cautati si identificati specii de animale, zone geografice pe harta si soiuri de plante peste tot pe unde mergeti.

Gatitul: o lectie distractiva de matematica, fizica sau chimie

Stiintele exacte nu au fost niciodata mai usor si amuzant de invatat ca atunci cand sunt practicate si experimentate in bucatarie, in timpul gatitului. Masurarea ingredientelor si transformarea lor in diverse stari - lichide, solide ajuta copilul sa invete mai usor principiile esentiale din matematica, chimie sau fizica.

Sursa foto: alsadis.fr

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Sfatul expertului