Sarcina

#insarcinata #ovulatie #preconceptie #fertilitate

Trucuri pentru a ramane insarcinata mai repede

Visul tau este sa ai un copil si ai face orice sa ramai insarcinata mai repede? Exista cateva lucruri pe care le poti face pentru a grabi conceptia. Secretul consta in stilul de viata pe care-l adopti, in acuratetea cu care iti calculezi perioada ovulatiei si in verificarea constanta a starii de sanatate. Iata cateva trucuri utile pe care sa le pui in aplicare pentru a grabi aparitia sarcinii!
 

Foloseste un kit de ovulatie


Ovulatia sau perioada fertila este greu de identificat cu acuratete de femei, mai ales de catre cele care au un ciclu menstrual neregulat.

Ovulatia se caracterizeaza prin zilele fertile aferente ciclului menstrual, care sunt localizate, in general, la mijlocul acestuia, insa nu este obligatoriu sa fie asa in toate cazurile.

Pentru a depista cu mai multa precizie perioada in care este cel mai indicat sa faci sex pentru a ramane gravida, utilizeaza un kit special de ovulatie, care contine instrumente si indicatii utile care te ajuta sa depistezi cu precizie aceasta perioada.
 

Mergi la medic si fa-ti analize


Problemele de sanatate precum diabetul, astmul, obezitatea, dar si altele, pot pune in pericol sansele tale de a ramane insarcinata.

Este indicat sa mergi la medic inainte de a te decide sa faci un bebe si sa te asiguri ca sanatatea nu este o piedicda in calea visului de a avea un copil.
 

Renunta la alcool si tigari


Alcoolul si fumatul sunt doua dintre piedicile care se pun in calea fertilitatii tale. Aceste doua vicii sunt contraindicate in perioada de conceptie, deoarece s-a descoperit ca reduc substantial sansele de a obtine o sarcina.
 

Ai grija la greutate


Obezitatea, dar si subponderalitatea, sunt probleme de sanatate care iti pot pune in pericol sanatatea, una dintre principalele efecte secundare reflectandu-se in capacitatea de a ramane gravida.

Este important sa ai mereu grija sa nu depaseste media de greutate admisa pentru inaltimea ta si sa iei masuri rapide si sanatoase, daca se intampla sa mai iei cateva kilograme in plus.

Nici o greutate prea mica, in cazul in care esti subponderala, nu te ajuta sa ramai insarcinata mai repede. Dimpotriva, se pare ca are acelasi efect asupra fertilitatii ca si supraponderalitatea, reducandu-ti substantial sansele de a ramane gravida.
 

Incercati pozitii sexuale care sporesc fertilitatea


Nu exista pozitii sexuale care garanteaza obtinerea sarcinii, dar se pare ca unele dintre pozitiile din timpul sexului "plaseaza" sperma cat mai aproape de locul de "conceptie" si cresc sansele de fertilitate.

Pozitiile seuxale recomandate pentru sporirea fertilitatii sunt cele cu penetrare adanca - misionarului, a posteriori (din spate), la marginea patului sau lingura.
 

Relaxeaza-te cat poti de mult


Este foarte greu sa te relaxezi in momentul in care vrei sa concepi un copil, insa este important sa depui un efort in acest sens, deoarece stresul este unul dintre factorii negativi care cresc riscul de infertlitate la femei.

Cu cat esti mai stresata si mai anxioasa, cu atat sarcina intarzie sa apara. Incearca mai multe metode de relaxare - citit, sport, masaj, yoga etc. - pana cand o gasesti pe cea care reuseste sa te destinda si sa te ajute sa iti indeplinestu visul de a avea un bebe.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Top

Sfatul expertului