Cresterea copilului

#beneficii alaptare #leucemie #alaptare

Studiu: Alaptarea scade riscul imbolnavirii de leucemie

Bebelusii care sunt alaptati prezinta un risc cu 20% mai scazut de a dezvolta leucemie in copilarie, arata un studiu recent publicat in Daily Mail. Conditia este ca micutii sa fi fost hraniti cu lapte matern cel putin sase luni.

 

Leucemia este una dintre cele mai des intalnite afectiuni grave la copii, reprezentand aproximativ 30% din totalul cancerelor la acestia. Studiul echipei de cercetatori israelieni sustine ca, cel mai probabil, motivul pentru care scade incidenta leucemiei este transferul de substante de la mama la bebelus care imbunatateste sistemul imunitar al acestuia.

 

Oamenii de stiinta, care si-au bazat pe datele obtinute din alte 18 studii care au fost efectuate in intreaga lume. "De asemenea, copiii hraniti la san vor fi mai putin expusi infectiilor respiratorii si ale urechii, nu vor suferi de diaree sau obezitate", a declarat dr Colin Michie, de la Colegiul Regal de Pediatrie si Sanatatea Copilului din Marea Britanie. 

 

La nivel european, pediatrii si nu numai duc o campanie de incurajare a alaptatului, inclusiv in randul mamelor active, care se intorc la serviciu la scurt timp dupa nastere, precum si de facilitare a alaptatului in locurile publice. 

 

Foto: Hepta.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului