Cresterea copilului

#copii #lege #acaun auto #transport masina

Scaunele auto pentru copii, obligatorii de la sfarsitul lunii septembrie

Incepand cu sfarsitul lunii septembrie, conducatorii auto care nu transporta copiii cu dispozitive de fixare in scaune speciale omologate vor suporta consecintele legii. Amenda aplicata in acest caz este cuprinsa intre 360 si 450 lei, la care se adauga 3 puncte de penalizare.

Desi aceste prevederi existau si inainte de modificarea OUG nr.195/2002 privind circulatia pe drumurile publice prin Ordonanta nr.21/01.09.2014, nu exista posibilitatea ca soferul sa fie direct sanctionat pentru nerespectarea acestora.

Conform declaratiei directorului general Chicco Romania, dna Ruxandra Burcea, legea romaneasca este destul de permisiva daca ne gandim ca instituie obligativitatea scaunelor auto doar pentru copiii cu varsta de maximum 3 ani, iar pentru minorii care au depasit aceasta varsta sunt suficiente centurile de siguranta ale masinii. Daca rasfoim manualul oricarui tip de autovehicul, putem citi ca centurile sunt proiectate numai pentru adulti. Pe de alta parte, in Uniunea Europeana, regulile sunt mult mai stricte in sensul ca un copil avand sub 135 cm trebuie retinut in autovehicul cu ajutorul unui scaun auto, intre 135 si 150 cm se impune utilizarea unui inaltator care se prinde in centurile de siguranta ale masinii, iar peste 150 cm parintele este obligat sa isi asigure copilul cu centurile autovehiculului.

Intr-o alta declaratie, dna Cristina Manescu, coordonator marketing in cadrul aceleiasi companii, aduce in atentia parintilor anumite statistici extrem de elocvente, facute publice de catre NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration), care printre altele se ocupa si de testarea sistemelor de siguranta pentru copii: “scaunele auto reduc riscul mortii nou-nascutilor implicati in accidente rutiere cu 71% si cu 54% in cazul copiilor cu varsta peste 1 an, diminuandu-se astfel necesitatea spitalizarii acestora cu 69%.”

Cu o experienta de peste 18 ani in Romania si peste 50 de ani la nivel international, Chicco reprezinta unica marca multispecializata care satisface necesitatile copiilor de la nastere si pana la varsta de 3 ani. Prin extrapolare, referindu-se strict la categoria scaunelor auto, grupa de varsta se extinde pana la 12 ani. Toate produsele sunt concepute si dezvoltate in conformitate cu cele mai exigente norme de siguranta. Chicco nu uita niciodata ca “oriunde exista un copil” isi poate pune amprenta astfel incat al sau “modus vivendi” “fericirea este o calatorie, ce incepe in copilarie” sa devina motto-ul tuturor parintilor.

O data cu aparitia noii legislatii, Chicco Romania va demara o campanie nationala de educare a parintilor cu privire la importanta utilizarii scaunelor auto, asa cum, cu aproape cu 2 ani in urma, a initiat “Chicco BuyBack” cunoscut si datorita sloganului “Cand va creste puisorul, Chicco schimba caruciorul”.

Noua campanie privind siguranta transportului copilului in autovehicul are ca motto: “Cu Chicco de calatoresti, amenda sigur nu platesti”. Specialistii companiei isi propun sa intre in contact direct cu toti parintii care doresc sa capete informatii viabile si pertinente despre scaunele auto si legislatia in vigoare, lucru posibil si datorita faptului ca detine cea mai mare retea nationala de magazine destinate copiilor.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului