Cresterea copilului

#parinti #copii #stil de viata #parinti activi #parinti sedentari

S-a descoperit cel mai simplu mod de a creste un copil activ si sanatos

Asa mama, asa copil... aceasta pare sa fie concluzia celui mai recent studiu cu privire la modul in care stilul de viata al parintilor influenteaza nivelul de activitate fizica a micutilor. Iata care este cel mai simplu mod prin care iti poti tine prichindelul departe de tentatia tot mai mare a sedentarismului si cum il poti ajuta sa fie mereu activ si in forma!

Sportul, mostenit din familie

Copiii tind sa copieze comportamentele celor de langa ei, insa putini parinti realizeaza cu adevarat impactul pe care stilul lor de viata il au asupra sanatatii si dezvoltarii celor mici.

In urma unui studiu recent, publicat in revista "Pediatrics", s-a descoperit ca mamele care fac miscare fizica si au un stil de viata alert au copii mai activi si sanatosi in mod natural, comparativ cu cele sedentare. Cercetatorii au analizat impactul pe care nivelul de miscare fizica al mamelor il are asupra copiilor pe 554 de familii in care cei mici aveau o medie de varsta de patru ani.

Asadar, copiii mamicilor care au o viata activa si fac sport tind sa faca mai multa miscare si sa aiba un nivel de activitate fizica mai crescut.

La polul opus, mamicile care sunt sedentare din fire si prefera sa petreaca mai mult timp in jurul casei, vor creste copii cu aceleasi preferinte de petrecere a timpului liber. Acestia vor fi mai tentati sa-si petreaca timpul la calculator sau televizor decat cei care sunt tot timpul incurajati sa iasa din casa datorita stilului activ de viata al parintilor.

Cata miscare fizica trebuie sa faci pentru a avea un copil activ?

Tendinta de imitatie a nivelului de activitate fizica a mamelor a fost descoperita in randul copiilor de varsta prescolara. Mamele de bebelusi tind sa fie mai sedentare, autorii studiului descoperind ca acestea petrec doar 19 minute din zi facand o activitate fizica mai riguroasa.

Cu toate acestea, savantii sustin ca mamicile nu trebuie sa simta aceasta crestere a nivelului de activitate fizica in viata lor ca o povara. Nu exista un anumit numar de ore sau tipuri de activitati specifice pe care trebuie sa le faci pentru a-ti incuraja copilul sa fie in forma.

Important este sa incerci sa-ti variezi constant programul saptamanal, astfel incat sa includa cat mai multa activitate fizica: iesiri in parc, plimbari prin oras, jocuri cu mingea, mers cu bicicleta, mers cu rolele, antrenamente de sala astfel incat sa serveasca drept model de viata prichindeilor lor si sa-i tina departe de dependenta de calculator sau televizor.

Sursa foto: northjersey.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare