Cresterea copilului

#copii #paste #petrecere paste #organizare petrecere paste

Organizeaza-i copilului tau o petrecere de Paste!

Craciunul are farmecul sau pentru un copil: zapada, bradul, colindele dar mai ales cadourile aduse de Mos Craciun. Si atunci ce poti face pentru micutul tau in ziua de Paste? O petrecere de Paste cu jocuri si intreceri ar fi cea mai potrivita idee. Copilul isi poate chema acasa prietenii si colegii pentru a se distra impreuna. Iata ce trebuie sa faci:

Stabileste locul petrecerii

Daca stii ca in casa iti vor intra hoarde de micuti neastamparati, ar fi bine sa stabilesti din timp locul de desfasurare al petrecerii. Cea mai obisnuita activitate este vanatoarea de oua, fie ele clasicele oua fierte si inrosite, fie oua de ciocolata.

Ideal este sa ii poti trimite pe micuti in gradina sau in curte, dar daca acest lucru nu este posibil, pune la dispozitie doua camere unde vei camufla micutele comori in cautarea carora vor porni ei. Le poti face si un set de harti, dintre care numai una sa fie corecta.

Cursa rezistentei

Alergarea cu oul in lingura este un joc clasic care poate fi adaptat cu succes la sarbatoarea pascala. Pregateste numarul de linguri si de oua necesare pentru participanti si ai grija ca ouale sa fie fierte. Accidente se vor intampla cu siguranta pe traseu. Traseaza o linie foarte clara pentru finish, altfel micutii vor fi destul de frustrati daca nu se vor concentra indeajuns pentru a ternmina cursa cu oul intreg.

Petrecere de interior

Daca vremea nu iti permite sa organizezi petrecerea in curte, poti apela la serviciile unei firme specializate in intretinerea bunei dipozitii in randul piticotilor. Acestia pot invata alaturi de personaje precum Rapunzel, Mickey, Minnie etc cum sa decoreze un ou de Paste sau isi pot tatua cele mai amuzante machiaje pe fata.

Imbina joaca cu traditiile

Poti fi chiar tu unul dintre animatori daca stii cum sa imbini cheful de joaca al copiilor cu traditiile populare. De exemplu, in zona Brasovului, la picnicul din duminica Pastelui, junii se intrec in aruncarea buzduganului. Fa mai multe buzdugane din carton si hartie, umple-le cu bomboane si vei avea un concurs plin de veselie pentru copii.

Sursa foto: petrecerifantastice.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului