Cresterea copilului

#jocuri #copii #joc #familie #timp liber

Jocuri amuzante pentru familie

Fie ca este vorba despre o reuniune, un picnic sau un weekend petrecut in familie, jocurile si activitatile distractive vor inveseli atmosfera. De la jocurile clasice cu care obisnuiai sa te distrezi in copilarie pana la idei mai noi, buna-dispozitie este garantata.

Jocuri sedentare

Daca vrei sa mentii atmosfera, atunci incearca sa alternezi jocurile mai active cu cele pasive. Jocurile sedentare iti vor oferi un moment de respiro in agitatia specifica unei reuniuni de familie, dar asta nu inseamna ca veti fi lipsiti de rasete de buna-dispozitie. Iata cateva jocuri sedentare care ii vor amuza chiar si pe cei mai mici din familie.

Cunoaste-ti familia

Scrie pe o foaie de hartie diferite intrebari despre fiecare membru al familiei. Evident, pentru a mentine atmosfera, intrebarile trebuie sa se refere la lucruri amuzante sau intamplari haioase pe care le-a experimentat fiecare.

Inmaneaza apoi cate o foaie de hartie si un creion fiecaruia si incepeti sa raspundeti la intrebari. Persoana care ofera cele mai multe raspunsuri corecte, castiga. Cel mai important insa este faptul ca va veti amuza aducandu-va aminte de intamplari haioase din viata voastra, detalii pe care le credeati uitate, iar cei mai micuti vor afla mai multe lucruri despre ceilalti din familie.

Ghiceste personajul

Acesta este un alt joc ideal pentru a-ti cunoaste familia, dar si pentru a te juca putin de-a „ Sherlock Holmes ”. Inmaneaza fiecaruia cate o foaie de hartie si ofera cateva caracteristici care descriu un anumit membru al familiei: de exemplu, daca acea persoana este singura la parinti, daca are un tatuaj, daca are o anumita mancare preferata, daca a fost in armata etc. Persoana care reuseste sa ghiceasca cine se ascunde in spatele acestor indicii, castiga.

Iata si o varianta a acestui joc: fiecare membru al familei scrie pe o foaie de hartie o intamplare amuzanta prin care a trecut sau un detaliu din viata sa care nu este cunoscut pentru ceilalti. Amestecati cartonasele care contin aceste intamplari; fiecare membru extrage cate un cartonas si incearca sa ghiceasca sine se ascunde in spatele povestii.

Cine este bebelusul?

Este timpul sa iti scoti de prin albume pozele prafuite din copilarie si sa ii provoci pe cei mici sa ghiceasca cine se ascunde in spatele chipurilor respective. Cauta pozele de bebelus ale tale, ale partenerului si a cat mai multor membrii ai familiei, amesteca-le si lasa-i pe cei mici sa ghiceasca cine sunt de fapt, bebelusii din poze.

Adevar si minciuna

Fiecare mmebru al familiei scrie pe o foaie de hartie trei afirmatii despre sine, doua fiind minciuni, iar una fiind adevarata. Alegeti detalii despre care ceilalti nu ar putea sti prea multe, pentru a face jocul mai palpitant si mai amuzant. Cei din jur trebuie sa ghiceasca afirmatia adevarata si sa iti ceara „socoteala” pentru obiceiurile haioase sau intamplarile amuzante relatate in afirmatiile tale. In plus, va fi o adevarata provocare sa nascocesti tot felul de minciuni.

Jocuri active

Atunci cand este vorba despre copii, orice joc ce implica miscare ii bine-dispune. Daca beneficiati si de un spatiu generos, atunci trebuie sa incercati si cateva jocuri gratis ceva mai antrenante.

Intrecere in sac

Jocul este simplu, insa genereaza hohote de ras. Ai nevoie de cate un sac pentru fiecare membru al familiei si multa energie. Fixati o linie de "finish", strecurati-va intr-un sac si, prin sarituri, incercati sa ajungeti, fara a va impiedica de prea multe ori, la linia de sosire. Pentru a complica lucrurile, adaugati diferite greutati in sac.

Iata si un alt gen de intrecere, de data aceasta fara sac. Impartiti-va in perechi; fiecare pereche trebuie sa isi lege cu o funie piciorul drept de cel stang la partenerului. In felul acesta, trebuie sa alergati pana la linia de sosire. Cine ajunge primul, castiga. Pentru a complica lucrurile, mai ales daca aveti o familie numeroasa, impartiti-va in doua echipe. Legati-va picioarele, unul de celalalt, in acelasi modul ca si in cazul perechii, si incercati astfel sa ajungeti la linia de sosire. Atentie! Va veti alege cu multe cazaturi , spre amuzamentul celeilalte echipe.

Hai la groapa cu noroi

Imparte familia in doua echipe, cu cat sunt mai multi, cu atat mai bine. Aveti nevoie doar de o funie si eventual, de o mica groapa cu apa sau noroi, pentru a creste nivelul adrenalinei. Jocul este unul clasic, insa care nu si-a pierdut farmecul: funia se situeaza deasupra groapei cu noroi, iar de o parte si de cealalta a acesteia, cele doua echipe incearca sa isi atraga adversarii in noroi. Daca vreti sa transformati jocul intr-un razboi al sexelor, atunci impartiti echipa in femei si barbati. Batalia va fi cu atat mai apriga!

Semaforul

Un membru al familiei este semaforul, iar ceilalti se aliniaza la linia de start. „Semaforul”, aflat la o distanta considerabila fata de restul, se intoarce cu spatele la acestia: la strigarea „ verde”, ceilalti membrii ai familiei incep sa alerge, oprindu-se atunci cand semaforul striga rosu. Daca semaforul observa ca cineva s-a miscat dupa strigarea rosu, atunci acela trebuie sa o iarasi de la capat. Pentru a complica jocul, fixati doua semafoare .

Prinde steagul

Ai nevoie de o zona destul de mare pentru a juca acest joc in voie. Imparte familia in doua echipe. Fiecare echipa isi construieste un steag, pe care mai apoi il ascunde. Echipa adversa trebuie sa gaseasca acest steag si sa il aduca „acasa”. In acest timp insa, nimeni nu are voie sa fie atins de catre un membru din cealalta echipa; in caz contrar, acesta este dus la inchisoare. Singurul mod de a se elibera din inchisoare este sa fie atins de catre un coleg din echipa sa, care nu a fost inca prizonier . Cine gaseste steagul, castiga.

Mingea de razboi

Ai nevoie de cat mai multe mingi. Imparte familia in doua echipe; fiecare incepe sa arunce cu mingea in adversar. Atunci cand cineva este lovit, merge la inchisoarea echipei adverse. Pentru a se elibera, trebuie sa prinda o minge si sa loveasca pe cineva din cealalta echipa. Daca reusesc, atunci sunt eliberati si se intorc la echipa de unde au pornit jocul. Daca cineva reuseste sa prinda o minge, cel care a aruncat-o este eliminat.

Scaunele muzicale

Un joc pe care il stii inca din copilarie, dar care ramane mereu la fel de amuzant. Tot ce trebuie sa faci este sa asezi niste scauane intr-un cerc; numarul acestora trebuie sa fie cu unul mai putin decat numarul participantilor la joc. Da drumul la muzica , iar atunci cand "DJ-ul" opreste muzica, fiecare trebuie sa isi gaseasca un scaun liber. Pierde cine a ramas in picioare. Cu fiecare iesire, se elimina cate un scaun.

Sursa foto : osufcs.files.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare