Cresterea copilului

#familie #relatii de familie #viata de familie

Invata sa petreci mai mult timp cu familia: 4 metode eficiente

Nevoiti sa se imparta intre job si indatoririle casnice de zi cu zi, parintii gasesc tot mai putin timp pentru cei mici si pentru a implica mica lor familie in activitati placute. Daca faci parte si tu din categoria parintilor foarte aglomerati, iata cateva modalitati prin care ai putea reusi sa petreci mai mult timp cu cei dragi!


1. Organizeaza-te eficient si profita de resursele de care dispui

Unul dintre motivele pentru care simti ca nu reusesti nicicum sa gasesti timp suficient pentru familia ta este organizarea ineficienta. Pentru a scapa de acest neajuns, incepe prin a crea o lista cu toate activitatile din urmatoarea perioada si stabileste-ti prioritatile. Apoi gaseste acele indatoriri care pot fi delegate si identifica si activitatile la care poti renunta - de pilda, cele pe care le indeplinesti doar din obisnuinta, nu de nevoie.


2. Implica familia in sarcinile zilnice

Ocupata sa pregatesti masa, sa calci si sa speli, nu mai reusesti sa te joci cu copiii atat cat ti-ai dori sau sa le citesti o poveste inainte de culcare.

Ce ar fi insa daca ai recurge la o solutie ingenioasa? Implica-i pe cei mici in activitatile tale casnice: roaga-i sa te ajute sa gatesti (sa spele legumele, sa amestece in crema pentru prajituri etc.), sa impatureasca frumos hainutele calcate, sa stearga praful de pe suprafetele joase in timp ce tu te ocupi de cele mai putin accesibile s.a.m.d.


3. Creeaza traditii de familie

O alta modalitate excelenta de a petrece mai mult timp cu cei dragi este aceea de a crea traditii de familie. Spre exemplu, stabileste ca o seara pe saptamana - mereu aceeasi - sa fie dedicata cinei in oras. In acest fel, vei sti sa iti organizezi programul in asa fel incat seara zilei respective sa fie dedicata intotdeauna acestei iesiri in familie.


4. Evita sa mai incerci sa fii parintele perfect

Perfectiunea este un deziderat imposibil de atins. Asadar, in loc sa incerci sa fii omul perfect, cu o cariera si o viata de familie fara cusur, bucura-te de ceea ce ai in prezent si actioneaza in concordanta cu principiile si prioritatile tale.

Evita, spre exemplu, sa te simti prost daca, intr-o seara de vineri, in loc sa muncesti la un proiect pentru serviciu, preferi sa iesi cu familia ta in oras.

Sursa foto: momitforward.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului