Cresterea copilului

#educare copil #inhibitii #inhibitii copil #nuditate

Primele lectii despre nuditate pentru copilul tau

Nuditatea nu este un lucru rau atunci cand vine vorba de acceptarea neconditionata a propriului trup. Poreclele penibile date organelor sexuale sau chiar lipsa acestora din limbajul micutului risca sa il transforme intr-un adult inhibat sau chiar sa ii cauzeze probleme mai grave. Iata cateva metode prin care il poti face pe micutul tau sa se simta bine in pielea lui.

Nu-ti critica corpul

Varsta frageda ii face pe copii sa devina cei mai buni imitatori ai parintilor. Chiar daca esti nemultumita de silueta ta, nu iti critica corpul in fata copilului. Acesta nu poate sesiza diferentele, dar va tinde sa devina un judecator aspru al infatisarii sale.

Diferenta dintre bine si rau

Copilul va trebui sa stie diferenta dintre atingerile calde, parintesti, si cele ale unui strain. Invata-l cine are voie sa ii atinga corpul si cine nu.

Importanta educatiei sexuale

Mai deschisi in privinta modalitatilor de a-i obisnui pe cei mici cu corpurile lor, suedezii folosesc educatia sexuala in scoala primara, ca materie obligatorie. Procesul de educatie sexuala este gandit sa ii ajute pe cei mici sa isi inteleaga corpul, sa il accepte si sa se bucure de el.

Studii ingrijoratoare

Cercetarile efectuate in urma cu 16 ani de o echipa de psihologi americani au scos la iveala ca tinerii care au fost expusi la nuditate in copilarie au avut experiente sexuale pozitive in timpul adolescentei. Ceilalti, provenind din cercuri mai restrictive, s-au confruntat cu probleme legate de furt si consum de droguri.

Vara nuditatii

Nu-i neaparata nevoie sa dai o fuga pana la Vama Veche sau 2 Mai pentru a-l obisnui pe micut cu imaginea corpurilor nude. Pana la varsta de 5-6 ani, copiii pot fi lasati dezbracati pe tarmul marii, la piscina sau chiar in casa. In cazul expunerii la soare, asigura-te doar ca micutul are un strat de protectie aplicat pe toata pielea. Incearca sa-i explici care sunt perioadele si locurile in care se poate juca astfel.

Sursa foto: imujer.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Top