Cresterea copilului

#parinti #copii #relatii de familie #familie traditionala

Familia traditonala are avantaje nebanuite. Afla de ce relatiile de moda veche functioneaza!

De-a lungul timpului, rolurile asumate de catre parinti in cadrul unei relatii maritale s-au modificat. Nucleul de baza al unei familii clasice, reprezentat de o mama casnica si iubitoare si un sot protector, au suferit diverse adaptari, conform modificarilor survenite in societate. Cu toate acestea, avantajele relatiilor bazate pe "reteta bunicii" par sa fie inca de actualitate. Iata cateva dintre ele.

Mediu social stabil

O familie inchegata pe baza principiilor clasice functioneaza ca un tot unitar. Interdependenta membrilor din acest nucleu face ca familia sa devina un mediu stabil oferind siguranta si confort fiecarui component al grupului. Siguranta se transmite si peste decenii, copiii beneficiind de stabilitate emotionala si cautand sa isi reincarce bateriile in preajma parintilor.

Model pentru cei mici

Copiii crescuti in astfel de familii au un comportament normal la maturitate, cautand sa recreeze exemplul pe care l-au vazut in familia ta. Nuantele gri dintre notiunile de bine si rau dispar, ajutandu-i sa devina factori de decizie in sanul familiilor pe care le intemeiaza. Astfel ca rolul tau si al perechii tale devine unul covarsitor in cresterea unei noi generatii.

Sentimentul de apartenenta

O familie inchegata pe mai multe generatii ofera copilului sentimentul apartenentei la un anumit grup. Copilul tau va pretui clipele petrecute intr-un cadrul familial care include si bunicii, unchii si matusile. In plus, in timp, il va ajuta sa pastreze relatiile cu rudele si sa se integreze mai bine in societate.

Deprinderi utile

Secretul unei familii inchegate il reprezinta includerea tuturor membrilor in activitatile desfasurate in casa si in afara ei. Fie ca te ocupi de curatenia casei, fie ca vrei sa te relaxezi la un film, nu uita sa il chemi si pe cel mic sa fie alaturi de tine. Va capata deprinderi utile care ii vor servi pe viitor. In locul unei pelicule romantice, puteti sa vedeti amandoi un desen animat amuzant.

Mingea la fileu

Nu incerca sa devii parintele perfect. Lasa si perechii tale dreptul de a juca un rol de importanta egala in familie. Copilul va capata incredere in amandoi parintii, lucru care va echilibra armonia in familie.

Sursa foto: iowaadguy.wordpress.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului