Cresterea copilului

#memorie copil #imbunatatire memorie #performante scolare #performante intelectuale

5 trucuri simple si eficiente pentru stimularea memoriei copilului

Performantele scolare ale copilului lasa de dorit? Nu reuseste sa retina corect informatiile primite la clasa ori sa memoreze poezii sau formule de calcul? Memoria copilului are nevoie de putina "incurajare", iar stimulentele perfecte nu sunt lecitina si suplimentele alimentare, ci jocurile si activitatile zilnice! Iata cateva metode simple, atractive si amuzante prin care stimulezi memoria copilului!

1. Jocuri amuzante

Exista numeroase jocuri video, si nu numai, care ajuta la antrenarea memoriei la varste mici. Puzzle-urile, jocurile "doi cate doi" (care presupun recunoasterea perechilor) si jocurile de carti sunt doar cateva dintre jucariile si activitatile care sttimuleaza memoria copilului.

2. Versuri si rime

Asimilarea informatiilor se face mai usor la varste mici daca lectiile si lucrurile pe care trebuie sa le invete copilul sunt puse in versuri sau in rime. De aceea, indiferent ca are de invatat tabla inmultirii sau noi cuvinte intr-o limba straina, incearca sa le inserezi in poezii sau cantecele, pentru a le retine mai usor.

3. Concursuri

Copiii sunt atrasi de competitii sau concursuri cu premii. Un astfel de joc, ce ajuta la imbunatatirea memoriei, este cel in care ii arati mai multe cartonase cu imagini, il lasi sa se uite la ele 2 minute, apoi il provoci sa le recunoasca dintr-o serie de mai multe, asezate la rand. Poti face acelasi lucru si cu cartonase pe care notezi cuvinte. Nu uita sa-i oferi la sfarsit un premiu surpriza.

4. Citit

Cartile sunt unul dintre cele mai puternice stimulente pentru memorie. Cu cat incurajezi copilul sa citeasca mai mult, cu atat isi va antrena memoria si se va descurca mai bine la scoala. Beneficiile cititului nu se limiteaza doar la memorie. Stimuleaza si alte functii ale creierului, ajutand copilul sa fie mai creativ si mai inteligent.

5. Alimentatie

Alimentatia copilului se poate dovedi un ajutor de nadejde in imbunatatirea memoriei. Exista cateva alimente care contin concentratii crescute din nutrienti cu rol important in dezvoltarea functiilor cerebrale. Printre cele care nu trebuie sa lipseasca din meniul saptamanal al copilului, se numara: pestele, fructele de padure, oleaginoasele, maslinele, ciocolata neagra, ouale si avocado.

Sursa foto: lifeline.de

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Sfatul expertului