Cresterea copilului

#relatie de familie #conversatie politicoasa #socri #parintii iubitului #familia iubitului

Cum te pregatesti pentru intalnirea cu parintii lui

Daca esti invitata acasa la iubitul tau pentru a-i cunoaste parintii, este recomandat sa te pregatesti din timp. Indiferent ca ai de gand sau nu sa ramai cu acest barbat, iti vei dori sa faci o impresie buna. Chiar si femeile care spun ca ele nu joaca teatru si nu renunta la principiile lor pentru a fi pe placul altcuiva, in final isi vor dori sa plece din acea casa satisfacute de felul in care a decurs intalnirea. De aceea, putin efort nu strica. Dimpotriva, ar putea avea efecte benefice asupra relatiei tale de cuplu.

Cum te pregatesti, insa, pentru intalnirea cu parintii lui?

1 Informeaza-te asupra parintilor si familiei lui

Ia aceasta intalnire ca pe un interviu. Pana la urma, parintii lui te vor scana din cap pana in picioare si te vor evalua in functie de ceea ce spui si faci, pentru a vedea daca esti o partenera potrivita pentru fiul lor. Poate ei isi doresc sa vada daca esti capabila sa-l faci fericit si sa fii mama copiilor lui.

La un interviu este normal sa stii cate ceva despre compania care are acel job disponibil. Tot asa, inainte sa-i cunosti parintii, afla lucruri despre familia lui care ti-ar putea folosi: ce meserie si educatie au, ce fel de casnicie au, ce copilarie i-au oferit partenerului tau, daca au probleme de sanatate etc. In acest fel vei sti sa alegi subiectele de conversatie si vei evita subiectele tabuu.

2 Imbraca-te clasic

La fel cum alegi o tinuta business pentru un interviu, tot asa ar trebui sa te imbraci si pentru vizita la parintii lui. Niste haine elegante, simple, usor sobre, clasice sunt cele mai potrivite pentru o prima intalnire. O tinuta corecta este o tinuta ireprosabila. Nu uita de farduri si accesorii. Te vei simti sigura pe tine, eleganta si stilata.

3 Pregateste-ti niste raspunsuri

In mod normal, nu ai de ce sa ai niste raspunsuri prestabilite. Dar daca exista in viata ta aspecte despre care nu-ti place sa vorbesti, s-ar putea ca tocmai aceste subiecte sa fie abordate. In loc sa te lasi coplesita de emotii, gandeste-te de dinainte ce vei raspunde daca esti intrebata despre jobul tau, pe care numai tu stii ca-l urasti sau despre parintii tai, care au divortat recent. Prima intalnire cu parintii lui nu este o ocazie potrivita pentru a intra in amanunte despre viata ta.

4 Fii amabila, dar cu limite

Chiar daca iti doresti din toata inima sa-i cuceresti parintii si familia, incearca sa fii naturala. Oamenii care insista sa fie draguti si prietenosi si amuzanti si spirituali si inteligenti nu reusesc decat sa cada in ridicol sau sa para nesinceri. Este normal sa refuzi politicos un vin rosu daca tu nu bei asa ceva, dar ai grija sa multumesti si sa optezi rapid pentru o alta bautura disponibila. In acest fel, arati ca nu ti-e teama sa fii tu insuti, dar nici nu esti mofturoasa.

Apoi, exista cazuri cand barbatii aduc acasa mai multe partenere. Femeile tind sa creada ca intalnirea cu parintii lui inseamna in mod categoric inca un pas spre casatorie. Insa nu este o regula universala si trebuie sa fii constienta de acest lucru. Ramai obiectiva si simte-te bine.

5 Fii prezenta

Nu lasa pe umerii iubitului tau sarcina conversatiei. Fii prezenta, implica-te, discuta. Arata ca te bucuri sa iei parte la aceasta intalnire si fa un efort de comunicare.

Sursa foto: flipme.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului