Cresterea copilului

#gravida #nastere #maternitate #geanta maternitate #pregatiri nastere

Cum sa pregatesti geanta pentru maternitate

Cand esti pe cale sa nasti, trebuie sa te pregatesti din timp si sa ai la indemana toate lucrurile necesare pentru internarea in spital. Asadar, geanta pentru maternitate este de maxima importanta si este absolut esential sa il pregatesti cu aproximativ una sau doua saptamani inainte.



Fa o lista


Gandeste-te la toate lucrurile de care ai nevoie in spital si trece-le pe toate pe o lista pe care sa o incepi cu aproximativ o luna inainte de termen. Desigur, aceasta lista trebuie sa fie facuta pe langa lucrurile obisnuite.


Acte


Actele sunt foarte importante atunci cand mergi la maternitate pentru a naste.Asadar, ai nevoie de urmatoarele"

  • carte de identitate (original si copie);
     
  • adeverinta de la serviciu;
     
  • carnetul gravidei;
     
  • analizele realizate in timpul sarcinii.


Haine confortabile


In spital, maia les dupa nastere, vei avea nevoie de haine in care sa te simti confortabil. O camasa lunga de noapte probabil va fi prima varianta, insa daca stai bine sa te gandesti, va fi necesar sa alaptezi, asa ca ar fi bine sa optezi pentru o pereche de pantaloni largi si comozi si pentru o camasa cu nasturi pentru a alapta cu usurinta.

De asemenea, ai nevoie de papuci, eventual de sosete, iar daca este iarna, ar fi bine sa ai si un hanorac sau catea haine mai groase.

Totodata, lenjeria intima trebuie sa fie una cat mai comoda, 100% din bumbac.

In plus, trebuie sa te gandesti si la hainele pe care le vei purta la iesirea din spital, insa pe aceasta o poti lasa pregatita acasa, astfel incat sa ti-o aduca sotul sau un alt membru al fmailiei.


Produse de igiena


Gelul de dus, prosoape, samponul, pasta si periuta de dinti, peria de par, demachiantul sau alte produse asemanatoare iti vor fi de mare ajutor in spital. De asemenea, ia cu tine un gel dezinfectant , servetele umede si uscate, absorbante, tampoane pentru sani (vei elimina niste secretii sangvinolente).


Hainute pentru bebelus


Nu uita sa pui in geanta lucruri foarte importante precum hainute pentru bebelus, scutece, sosete, caciulite, o paturica, manusi, scutee de unica folosinta, suzeta, eventual un biberon, crema pentru iritatii fesiere etc. Pentru a fi sigura ca ai inclus totul pe lista cu necesarul pentru bebelus, intreaba-ti medicul despre ceea ce trebuie sa ai neaparat in bagaj.


Telefonul si portofelul


Este esential sa ai la tine telefonul si numerele de telefon ale celor mai importante persoane pentru a le contacta ori de cate ori ai nevoie de ceva (alimente, bani, medicamente etc).

De asemenea, este important sa ai la tine un portofel cu bani, pentru orice eventualitate. Situatii neprevazute pot sa apara in orice moment, asa ca este bine sa fii pregatita si sa nu fii nevoita sa astepti dupa cineva din familie sa iti aduca suma necesara.


Aparatul foto


Fara indoiala vei dori sa iti fotografiezi bebelusul la cateva momente dupa nastere si sa imortalizezi unul dintre cele mai fericite momente din viata ta. Asigura-te ca aparatul are bateriile incarcate si, mai mult decat atat, ca ai un set de rezerva... pentru orice eventualitate.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului