Cresterea copilului

#paduchi #copii

Cum sa il scapi pe copil de paduchi

Paduchii fac parte, cel mai probabil, din problemele din copilarie ale multor copii, indiferent de mediul in care au crescut. Contrar opiniei formate, paduchii nu sunt neaparat cauzati de o igiena precara, ci de contactul cu anumite animale de casa sau din gospodarie, in special pasari.


Cel mai probabil, copiii care iau contact cu aceste animale ajung sa imprastie paduchii colegilor de cresa, gradinita sau scoala, ceea ce poate duce chiar la o „epidemie” de paduchi .


Ce trebuie sa faci daca micutul tau are paduchi


In primul rand este recomandat sa anunti personalul de la scoala sau gradinita pentru a se face controale si pentru a se descoperi daca si alti copii au paduchi. Cere totusi educatorilor sau profesorilor sa pastreze discretie, deoarece copilul tau se poate simti foarte rusinat de aceasta problema.


Imediat dupa aceea trebuie sa mergi cu micutul la un doctor pentru a i se administra un tratament care consta de obicei intr-un sampon special cu efect anti-insecticid, non toxic pentru copil.


Este foarte important sa urmezi indeaproape indicatiile si recomandarile medicului si sa nu te abati de la ele sub nicio forma.


Cel mai probabil, paduchii vor disparea in cel mult 5 zile de la inceperea tratamentului, asa ca nu te impacienta daca vezi ca in ziua urmatoare copilul tau inca se mai scarpina in cap.


Daca totusi dupa tratamentul aplicat nu ai observat rezultate, poti incerca diverse tratamente, dupa cum urmeaza:


Masaj cu uleiul esentiale – amesteca o lingurita de ulei esential de eucalipt cu una de rozmarin si doua linguri de ulei de masline si maseaza scalpul su amestecul obtinul, dupa care incearca sa il intinzi pe toata lungimea parului. 

Strange parul intr-o coada si acopera-i capul cu o punga de celofan si apoi cu un prosop. Lasa masca sa actioneze aproximativ o ora. In cazul in care copilul nu mai suporta amestecul si are usturimi sau mancarimi, spala-l pe cap cu sampon si apa fierbinte din belsug.


Gaz  - desi pare o metoda foarte drastica, parintii nostri au folosit cu incredere gazul atunci cand era vorba de anihilarea paduchilor. Amesteca o parte apa si o parte gaz si aplica solutia rezultata pe parul copilului. Acopera parul cu un prosop pentru maxim trei ore, iar apoi samponeaza parul de cel putin trei ori pentru a scapa de miros.


Pe langa tratamentul aplicat, este indicat sa tratezi aceasta problema cu multa atentie:

 

  • Piaptana parul copilului cu un pieptene cu dintii foarte desi;
  • Curata pieptanul  cu sapun si apa fierbinte de fiecare data dupa ce ai aranjat parul copilului.


De asemenea, nu uita sa speli toate hainele, prosoapele, lenjeriile si alte materiale cu care copilul a intrat in contact. Este foarte posibil ca acestea sa aiba paduchi. Evident, toate tesaturile trebuie spalate la temperaturi ridicate , cu mult detergent.


Cum sa previi aparitia paduchilor


Este foarte posibil ca micutul tau sa se intoarca din nou cu paduchi de la scoala sau gradinita, imediat dupa ce a scapat de ei, motiv pentru care trebuie sa insisti la conducerea institutiei sa se ia masuri. Parintii ai caror copii au paduchi sa fie instiintati si sa rezolve rapid aceasta problema.


De asemenea, instruieste-l pe copil sa nu se apropie cu capul de parul altor copii, sa nu faca schimb de haine, caciula, sepci sau alte accesorii textile.


Sfat! Incearca sa nu te panichezi si sa nu faci din aceasta intamplare o tragedie pentru vei transmite aceasta neliniste si copilului, lucru care il va face sa se simta extrem de rusinat. Cel mai bine este sa tratezi problema intr-un mod amuzant, cel putin de fata cu micutul tau.

Sursa foto : hairstylescut.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare