Cresterea copilului

#bebelus #somn bebelusi #bebelusi vara #somn bebelusi vara

Cum ajuti bebelusul sa doarma mai bine vara

Noptile caniculare de vara nu se impaca deloc bine cu somnul nimanui, cu atat mai putin cu al bebelusului, care este tot timpul agitat, plange si este mult mai usor afectat de caldura excesiva si sufocanta decat adultii. Iata cateva trucuri si masuri esentiale de care sa tii cont daca vrei ca bebelusul tau sa doarma mai bine in sezonul canicular!

Asigura o temperatura adecvata si constanta a camerei

Temperatura din camera este principala masura pe care trebuie sa o ai in vedere. Specialistii sustin ca un bebelus doarme cel mai bine, vara, intr-o camera cu o temperatura intre 16 si 20 de grade Celsius (maximum 24 de grade Celsius).

Racoreste camera cat mai natural

Aerul conditionat nu trebuie sa functioneze atunci cand copilul este in camera, iar trucul de a-l porni cu 1-2 ore inainte de culcare nu rezolva nimic, intrucat la scurt timp dupa oprirea lui, racoarea dispare, iar bebelusul se va trezi din nou, incins din cauza caldurii sufocante. Opteaza pentru dispozitive si metode mai sanatoase de racire a camerei. Imprejmuieste patutul bebelusului cu prosoape reci si umede sau tinute la congelator si apeleaza la racitorul de aer cu gheata, un sistem anticanicula ingenios si mai sanatos decat altele.

Imbraca-l lejer in conformitate cu temperatura camerei

Imbracamintea poate avea un impact puternic asupra gradului de confort si odihnei bebelusului din timpul noptii. Pijamalele acestuia trebuie alese in functie de temperatura camerei. Daca temperatura camerei atinge maximum 20 de grade Celsius, culca bebelusul intr-un body subtire cu maneca lunga, neinvelit, iar daca aceasta ajunge pe la 25 de grade sau mai sus, imbraca-l intr-un body fara maneci, sau lasa-l sa doarma doar in scutec.

Goleste patutul de lucruri inutile

Elibereaza patutul bebelusului de jucarii, perne, paturici si alte lucruri care pot emana caldura si pot incomoda copilul. Cu cat patutul este mai liber, cu atat aerul racoros din jur poate ajunge mai repede la el si il poate ajuta sa doarma mai bine.

Creeaza ambientul necesar in camera

Pe langa masurile anticanicula de care trebuie sa tii cont, este important sa acorzi atentie si celorlalte reguli care ajuta bebelusul sa se odihneasca mai bine in timpul noptii. Asigura-te ca incaperea este bine intunecata, ca este ferita de zgomote si ca micutul tau are o muzica relaxanta pe fundal sau un cd cu "sunete albe", care il relaxeaza si ajuta sa adoarma mai repede.

Sursa foto: galleryhip.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului