Cresterea copilului

#bebelusi #beneficii #sling #sling bebelusi #beneficii sling

Beneficiile folosirii slingului pentru bebelusi

Slingul este un accesoriu de purtat bebelusul extrem apreciat de parintii moderni, datorita faptului ca este foarte practic si confortabil. Pe langa faptul ca permite folosirea libera a mainilor in timpul purtarii copilului la piept, este si foarte sigur pentru sanatatea celui mic, permitandu-i sa stea intr-o pozitie naturala si sa aiba o postura corecta in el! Iata si alte beneficii ale folosirii acestui "leagan portabil" pentru bebelusi!

Cel mai important avantaj pe care il are slingul, denumit si "marsupiu modern", este acela ca asigura bebelusului o pozitie corecta si sigura in el. Permite copilului sa stea intr-o pozitie confortabila, asemanatoare cu cea din cavitatea intrauterina, care ii este familiara. Pozitia lui este una fireasca, nu fortata, ca intr-un port-bebe, in care copilul sta in pozitie verticala, iar intreaga greutatea se lasa pe coloana vertebrala.

Pozitia naturala si confortabila din sling ajuta copilul sa doarma mult mai bine si linistit. In plus, trecerea din sling in patut se face foarte lin, fara a exista riscul ca bebe sa se trezeasca.

Purtarea copilului in sling favorizeaza consolidarea relatiei afective dintre mama si bebelus. Tinerea lui la piept, auzul batailor inimii si mirosul familiar al pielii tale ii asigura o dezvoltare armonioasa si un sentiment de siguranta si confort.

Potrivit specialistilor, tinerea bebelusului in sling stimuleaza dezvoltarea cerebrala si contribuie la cresterea potentialului intelectual al bebelusului.

De asemenea, acesta ofera copilului si cateva beneficii esentiale din punct de vedere medical. Se pare ca imbunatateste circulatia sangelui si respiratia. Potrivit specialistilor, contribuie chiar si la o digestie sanatoasa.

In plus, are rolul de a scadea nivelul hormonilor de stres din organism, ajutand bebelusul sa fie mai relaxat.

Chiar daca micutul tau sta mai mult intr-o pozitie statica in sling, postura din acest dispozitiv de carat si miscarile lui la piept contribuie si la dezvoltarea abilitatilor motorii, prin stimularea sistemului vestibular (ansamblul de canale si oscioare, situat in partea inetrna a urechii, care contribuie la mentinerea echilibrului) si a muschilor necesari pentru stat in fundulet sau mers.

Nu in ultimul rand, slingul permite copilului accesul rapid la sursa de hrana (san), fara a fi nevoit sa fie pozitionat intr-o pozitie anume.


Foto: Modmum.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului