Cresterea copilului

#alimentatie #alaptare #copii

Alimente interzise in perioada alaptarii

In perioada alaptarii, orice mananci si bei se transmite mai departe bebelusului tau, asadar, alegerile tale alimentare sunt foarte importante. In ceea ce priveste alimentatia mamei care alapteaza exista alimente bune, recomandate si alimente interzise , care fac rau bebelusului.


Iata o lista cu alimentele care ar trebui excluse din alimentatia mamei pe toata perioada alaptarii.


Carne de porc


Acest aliment inhiba foarte mult secretia lactata, motiv pentru care ar trebui consumat cu moderatie sau scos din alimentatie pe toata perioada alaptarii. Inlocuieste carnea de porc cu cea de pui, curcan sau vita.


Lapte de vaca


Si laptele de vaca trebuie consumat cu limita deoarece au existat cazuri in care micutii au dezvoltat alergii la acest aliment din cauza faptului ca proaspata mamica se hranea cu mai mult de 1 litru de lapte pe zi. In mod normal o cana de lapte zilnic este mai mult decat suficient.


Cafea


Cafeaua si produsele care contin cofeina ii pot provoca insomnie bebelusului. Nu uita ca el nu este obisnuit cu acest produs si o cantitate, oricat de mica ar fi ea, ii poate dauna micutului. Incearca pe cat posibil sa eviti astfel de produse ori sa bei cafea decofeinizata.


Fructe si legume verzi


Ceapa, spre exemplu,  este un aliment care poate schimba gustul laptelui. Mai mult decat atat, aceasta poate provoca bebelusului colici. Alte legume care pot provoca tulburari intestinale sugarului sunt: varza (cruda sau gatita), fasolea, conopida, usturoiul, ardeiul iute. Nici fructele crude nu trebuie consumate in exces - trei fructe pe zi sunt suficiente – altfel exista riscul de balonare.


De asemenea, sunt interzise urmatoarele alimente:

  • Afumaturile, carnea tocata si prajelile;
  • Prunele, nucile, ciresele negre, strugurii, perele;
  • Ciocolata si dulciurile din comert;
  • Bauturile care contin alcool;
  • Condimentele si plantele puternic aromatizate;
  • Bauturile acidulate si alcoolul.


In afara de acestea mai pot fi si alte alimente care ii pot dauna bebelusului, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atenta la mancarea ta. Daca micutul tau are gaze mai mult decat de obicei, plange mai mult din cauza colicilor sau se deranjeaza la burtica, exclude pe viitor alimente care crezi ca ar fi cauzat aceasta problema.



 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare