Cresterea copilului

#sfaturi gravide #alimente benefice sarcina #alimentatie gravida #alimentatie #gravida

7 superalimente care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia niciunei gravide

In timpul sarcinii, mai mult decat oricand, orice femeie trebuie sa aiba grija la alimentatie, deoarece aceasta joaca un rol cheie in dezvoltarea bebelusului. Iata lista celor mai sanatoase si hranitoare alimente, care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia niciunei gravide.

1. Broccoli: bogata in acid folic, calciu, vitamine, beta-caroten, magneziu, fier si potasiu, broccoli este una dintre cele mai sanatoase legume pentru gravide, deoarece ajuta la dezvoltarea sistemului nervos al bebelusului, cat si la dezvoltarea ochilor.

2. Fructele de padure: bogate in antioxidanti, fructele de padure sunt esentiale pentru dezvoltarea celulelor fatului. De asemenea, sunt si un adevarat cocktail de vitamine si minerale.

3. Ouale: pentru a se dezvolta corespunzator, celulele fatului au nevoie de proteine. O sursa importanta o reprezinta ouale, care contin 11 vitamine si minerale, dar si acizi grasi Omega 3.

4. Legumele verzi: salata verde, spanacul si varza kale sunt foarte sanatoase, usor de preparat si extrem de hranitoare. De exemplu, o portie de spanac asigura o buna parte din necesarul de zinc al unei gravide, esential pentru intarirea sistemului imunitar al acesteia. Deficitul de zinc poate duce la avort spontan.

5. Somonul: este cel mai sanatos peste pe care il poate manca o femeie insarcinata, atat datorita acizilor grasi Omega 3 si al proteinelor. Un alt avantaj al somonului este ca nu contine metilmercur (spre deosebire de alti pesti grasi, cum sunt tonul si macroul) care este extrem de nociv pentru fat.

6. Fructele oleaginoase: migdalele, nucile, alunele, in stare cruda, nu prajite, sunt, de asemenea, ideale pentru gravide. Sunt o sursa importanta de fibre, nutrienti si grasimi sanatoase, esentiale in dezvoltarea organelor vitale ale fatului.

7. Produsele lactate: deoarece au un continut bogat de calciu, necesar pentru ca oaselele viitorului bebelus sa se dezvolte sanatos, produsele lactate sunt esentiale pentru orice femeie insarcinata. Un pahar cu lapte proaspat pe zi asigura 300 de mg de calciu.

Sursa foto: urbanhype.biz

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din cresterea-copilului

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare